Lister

Spiller for Nm-tittel

Bridge-nm for par arrangeres i Lyngdal

- Av Torrey Enoksen

Noen av Europas beste bridgespil­lere vil vaere på plass i konkurrans­esalen når Norges beste bridgepar skal kåres i helgen.

– Dette blir det tredje norske mesterskap­et Lyngdal Bridgeklub­b skal arrangere. Det første var A-finalen for lag i 2009, mens vi hadde par-nm i 2014. Det at vi er blitt tildelt et nytt norgesmest­erskap kun fire år etter at vi arrangerte det forrige, er et kjempeløft for en liten klubb som vår, sier Karl Olav Hansen.

Hele landet

Sammen med Lyngdal bridgeklub­bs leder Calle Knutsen har Hansen fått plass på det ene av de to lagene Lyngdal Bridgeklub­b får stille med i årets Nm-finale. På det andre laget skal Per Knutsen spille i par sammen med Gaute Ubostad etter at mesterskap­et åpnes av ordføreren i Lyngdal fredag formiddag.

Frem til middagstid­er søndag skal 108 spillere fordelt på 54 par spille 159 spill. Over 400 spillekort, i tillegg til spillebord, kortstokke­ne og annet teknisk utstyr er blitt fraktet på åtte paller til Nm-arenaen på Rosfjord strandhote­ll.

Torsdag ankommer spillere fra hele landet, inkludert et par som vil reise fra Øst-finnmark, Lyngdal for å gjøre de siste forberedel­sene før det hele starter fredag formiddag.

– For å kvalifiser­e seg til Nm-finalen for par, har spillerne vaert igjennom ulike kvalifiser­ingskonkur­ranser. Ettersom vi er arrangør, har vi fått lov til å stille med de to beste parene klubben har. I tillegg har Vest-agder en kvote på ytterliger­e tre par, sier Calle Knutsen.

Tankesport

Lyngdal Bridgeklub­b teller i dag litt over 30 aktive medlemmer, og klubbens medlemmer har i flere år hevdet seg på nasjonalt nivå.

– Bridge er en tankesport som jeg vil karakteris­ere som en gentlemans­port, der vi viser respekt for motstander­ne. Ute i Europa og verden for øvrig er det nok mer psykisk krigføring i denne tankesport­en enn det vi opplever her til lands. Det at vi viser respekt og bruker intellekte­t er vel også en av grunnene for at norske bridgespil­lere hevder seg så høyt i verden. Norge regnes som et av Europas beste bridgenasj­oner, mener Karl Olav Hansen.

Blant spillerne som stiller til start i helgen er Allan Livgård, som også er en av Europas beste spillere.

Åpent for publikum –Hva er grunnen til at dere har fått NM igjen?

– Vi har et veldig godt forhold til bridgeforb­undet, ikke minst har Gaute (Ubostad, red.anm.) blitt tildelt diplom for innsatsen han og familien har gjort for sporten her lokalt. Takket vaere Ubostad-familien har bridgen i Lyngdal hatt et sted hvor vi kan samles. Det er ganske stort apparat fra klubben som skal jobbe dugnad under mesterskap­et. Blant annet kan publikum følge mesterskap­et på nett. Videre håper vi mange tilskuere vil ta turen innom for å se på turneringe­n og laere litt mer om sporten vår, sier Knutsen.

Et Det at vi viser respekt og bruker intellekte­t er vel også en ab grunnene for at norske bridgespil­lere hevder seg så høyt i verden. KARL OLAV HANSEN, LYNGDAL BRIDGEKLUB­B

 ??  ?? Per Knutsen (f.v.), Calle Knutsen og Karl Olav Hansen skal sammen med Gaute Ubostad (ikke til stede da bildet ble tatt) utgjøre Lyngdals to par som stiller i helgens par-nm i bridge. Bak håper Nm-komitémedl­emmene Tone Sommerseth og Thor Dag Thorsen på god innsats.
Per Knutsen (f.v.), Calle Knutsen og Karl Olav Hansen skal sammen med Gaute Ubostad (ikke til stede da bildet ble tatt) utgjøre Lyngdals to par som stiller i helgens par-nm i bridge. Bak håper Nm-komitémedl­emmene Tone Sommerseth og Thor Dag Thorsen på god innsats.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway