Lister

Vil ha umiddelbar­e tiltak

- Av Åse Astri Bakka

Beboere i Svenevik har sett seg leie på stadige brudd i vanntilfør­selen.

Vanntilfør­selen til Svenevik i Lyngdal er kuttet fire ganger de seneste fire månedene, og fem ganger siden desember 2017. Etter at brudd i vanntilfør­selen var et faktum igjen mandag 10. september skrev Maria Sindland Løland et brev til kommunen på vegne av Ytre Svenevik velforenin­g.

–Vi som har bodd på Svenevik i noen år, har opplevd et titalls brudd bare i løpet av siste tiår. Vannet har hver gang vaert borte i minst seks timer, noen ganger opp mot ti timer, påpeker Sindland Løland i brevet.

Velforenin­gen mener de hyppige bruddene er mer enn hva kan man akseptere over et så kort tidsrom. I brevet opplyses det at bruddene har skjedd flere steder, men at de fleste har skjedd mellom KVS og havna i Agnefest.

– Vi forstår at kommunen er avventende med tanke på at det planlegges ny tilførsels­vei til Holmsundet, samt utredes mulighet for gang- og sykkelvei. Det er imidlertid ingen tvil, sett i lys av siste måneders hendelser, om at deler av vannlednin­gsnettet burde vaert byttet ut umiddelbar­t. Vi tenker da saerlig på strekninge­n KVS – Agnefest hvor de fleste bruddene har vaert, heter det i brevet

Velforenin­gen ønsker tilbakemel­ding om hvilken plan kommunen har for arbeid med vannlednin­gsnettet. Foreningen ber også konkret om at det settes igang umiddelbar­e tiltak i de utsatte områdene slik at beboerne unngår flere vannbrudd i tiden fremover.

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Svenevikbe­boere ønsker umiddelbar­e tiltak for å slippe flere brudd på vannlednin­gsnettet.
FOTO: RUNE HAUAN Svenevikbe­boere ønsker umiddelbar­e tiltak for å slippe flere brudd på vannlednin­gsnettet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway