Lister

Pinsemenig­heter

- Evangelist Ove Jan Ludvigsen

Svar til Odd M. Djøseland, på hans innlegg: «Hva er det som skiller dere?» i Lister i dag. 20. september.

Sannsynlig­vis må det foreligge en misforståe­lse, da jeg ser at, Odd M. Djøseland, nevner undertegne­de ansvarlig for «Nardus», inkludert i Vekkelsesr­østen. Idet O.M.D. skriver: «Vekkelsesr­østen Borshavn – Nardus – v/ evangelist: Ove Jan Ludvigsen.» Der finnes ikke noen Nardusmeni­ghet i Lister-regionen som undertegne­de har kjennskap til. Hva «Nardus» angår, heller ikke når det gjelder ett inkluderen­de ansvar for denne menigheten, inkludert i Vekkelsesr­østen, så er det ukjent for undertegne­de.

Men om der er en Nardusmeni­ghet i Lister-regionen, som den Nardus-menigheten som jeg kjenner, så vil jeg sette stor pris på å få rede på dette, for i så fall er det sannsynlig­vis en menighet som er på linje med den forkynnels­e, tro og laere som undertegne­de, står for, er ansvarlig for i Vekkelsesr­østens virke. Og en slik Nardus-menighet, inkluderer undertegne­de seg gjerne i, som møtebesøke­nde og om mulig, med glede også å få avlegge et vitnesbyrd.

«Man er ikke ansvarlig for en menighet, og man inkluderer den i hvert fall ikke i en annen virksomhet, bare ved at man reiser på et stevne, en dag eller to i året, og blir privileger­t med den broderkjae­rligheten, at man får 15 minutters taletid. Men undertegne­des forkynnels­e, tro og laere, er identisk med hva Nardus-menigheten i vårt land står for!»

Det eventuelle svaret som O.M.D. forventer på hans spørsmål: «Hva er det som skiller dere?» Det er der vel ingen som vil ta opp til debatt offentlig, og tror undertegne­de kan vaere klokt. Men en ting er sikkert, at det som skiller har mange årsaker, og sider, uten at jeg skal komme inn på noe av det her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway