Lister

Bil knakk stokken

En uoppmerkso­m bilist holdt på å kjøre ned blinde Cathrine Ahlsen i Torvgaten i Farsund. Så naerme var det, at stokken hennes knakk.

- Av Henrik Foss

Da Cathrine Ahlsen skulle krysse Torvgaten i Farsund, ble blindestok­ken hennes overkjørt uten at sjåføren kom ut bilen.

–Jeg ble veldig skremt fordi bilen var så naer meg. Den kunne fort ha truffet meg, sier Cathrine Ahlsen til Lister godt og vel en uke etter hendelsen i Farsund sentrum.

Hjem fra jobb

Episoden skjedde da den blinde farsundskv­innen skulle spasere hjem fra jobben sin på rådhuset fredag 14. september. Hun hadde gått ut porten ved Husan og spaserte noen få meter oppover Torvgaten før hun gjorde seg klar til å krysse veien. For å komme seg hjem må Ahlsen krysse den enveiskjør­te veien der det ikke er fotgjenger­felt.

–Jeg sto og ventet på at det skulle bli klar bane slik at jeg kunne krysse Torvgaten ved lokalet til den gamle turistinfo­rmasjonen. Jeg hørte en bil som jeg mener var langt oppe i gata, sier hun og legger til:

– Jeg tenkte at jeg hadde god tid til å krysse veien. Jeg begynte å gå, og da opplevde jeg at bilen plutselig kom kjørende mot meg, noe som resulterte i at den nederste delen av blindestok­ken knakk av fordi den ble overkjørt.

Siden hendelsen skjedde cirka klokka 15 om ettermidda­gen, mener Ahlsen at sjåføren burde ha sett at en myk trafikant skulle krysse veien.

Skrekkslag­en

Den blinde kvinnen ble skremt da hun hørte lydene av bilen som bråbremset, og stokken som knakk.

– Jeg ble både skremt og redd da det skjedde. Jeg har aldri opplevd noe lignende i trafikken, sier hun.

Da hendelsen hadde skjedd, ble Ahlsen stående for å vente på at føreren skulle komme ut av bilen sin, noe som ikke skjedde.

–Til slutt fortsatte jeg videre til fortauet på den andre siden av veien, og bilen kjørte så videre. Jeg hadde ventet at sjåføren hadde kommet ut av bilen for å høre hvordan det gikk med meg, sier Ahlsen.

Hun sto igjen med en blindestok­k som var ødelagt, men som hun likevel var nødt til å bruke for å komme seg hjem til Kirkegaten like utenfor sentrum.

– Det var ingen andre som fikk med seg hendelsen og kunne hjelpe. Vanligveis pleier det å vaere flere mennesker i denne gata fredag ettermidda­g. Ingen kom i alle fall bort til meg etter episoden denne dagen, sier Ahlsen.

Bønn til bilister

Ahlsen ønsker å fortelle historien sin i håp om at bilførere skal bli enda mer oppmerksom­me i trafikken.

– Jeg håper at bilførere skal se seg mer for og vaere enda mer oppmerksom­me i trafikken. Jeg håper at fokuset skal vaere på veien, og at bilførere ikke skal sitte med telefonen. Det tror jeg dessverre at det er en del som kan finne på, sier hun.

Selv om hun ble skremt av hendelsen, beveger hun seg fremdeles i sentrum som før. Episoden får henne ikke til å endre livsførsel­en.

– Jeg går fremdeles til og fra jobb hver eneste dag. Jeg er avhengig av å spasere for å komme meg rundt. Men jeg har tenkt på hendelsen når jeg har gått de siste dagene. Jeg lytter ekstra godt for å forsikre meg om at jeg har god tid til å krysse veien, sier hun.

Jeg hadde ventet at sjåføren hadde kommet ut av bilen for å høre hvordan det gikk med meg. CATHRINE AHLSEN

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Blindestok­ken til venstre ble overkjørt av en bilist, mens den til høyre viser hvordan en blindestok­k egentlig skal se ut.
Blindestok­ken til venstre ble overkjørt av en bilist, mens den til høyre viser hvordan en blindestok­k egentlig skal se ut.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway