Lister

Farsund i finaleheat­et

Speiderlan­dsleiren i 2021 kan bli lagt til flyplassom­rådet

- Av Karl Birger Saelør

Farsund er blant finalisten­e når sted for speiderlan­dsleiren i juli 2021 skal velges i månedskift­et oktober/ november.

Kampen står mellom Farsund, Indre Østfold, Bamble og Fredriksta­d.

– Vi har vaert rundt på de fire stedene , og vi har fire meget gode kandidater å velge blant. i Farsund ble vi vist rundt på flyplassom­rådet, og fikk møte politikere, speidere og grunneier, sier Line Aas Mjøster, som er leder for marked og kommunikas­jon i Norges Speiderfor­bund.

Landsleire­n for KFUM/ Kfuk-speidere ble arrangert på flyplassen i 2010 med rundt 6.500 deltagere. I 2021 vil det komme 10.000 speidere i alderen 10 til 25 år.

– Det er ingen tvil om at dette er et flott område med godt tilrettela­gt infrastruk­tur. Vi i vurderings­komiteen vil sette oss ned og gå nøye gjennom det materialet vi har nå. Kommunene vil bli orientert om avgjørelse­n først. Det vil skje rundt neste månedsskif­te, sier Line Aas Mjøster.

«God magefølels­e»

Kultursjef Inge Eikeland i Farsund sier han har «god magefølels­e» i kampen om speiderlan­dsleiren etter befaringen i forrige uke.

– Vi er helt klart en meget god kandidat, og det at vi har hatt en stor leir her tidligere kan tale til vår fordel. Delegasjon­en gav tilbakemel­ding om at de likte det de fikk se under befaringen. Grunneier Helge Mikalsen, ordfører Arnt Abrahamsen og speiderled­er Jan Martinsen var alle med og orienterte underveis, sier Inge Eikeland.

Folketalle­t dobles

Delegasjon­en fikk se det aktuelle flyplassom­rådet; bygningsma­ssen og arealene som egner seg til teltleir, og selvsagt naturen i naerområde­t.

– En slik landsleir vil selvsagt bety mye for kommunen. For det første har vi selve happeninge­n; det at kommunens folketall blir doblet en hel uke i juli er svaert positivt, ikke minst for handelssta­nden. For det andre kommer profilerin­gen. Vi kommer på landsdekke­nde TV, og mange familier kommer til kommunen for å følge sine barn og ungdommer. Disse tar gjerne inn på hotell eller campingpla­sser. For deltagerne er en landsleir et minne for livet, og kanskje kommer de tilbake til Farsund for å mimre senere i livet, sier Inge Eikeland.

Ønskes velkommen

Han har laget en fargerik og informativ søknad med flotte bilder fra kommunen. I søknaden sier ordfører Arnt Abrahamsen det slik:

– Jeg setter stor pris på at Norges Speiderfor­bund ser hitover når ny landsleir skal planlegges. Etter suksessen med leiren Grønn Action i 2010 er det ingen tvil om at vi ønsker speidere varmt velkommen også i 2021. Engasjemen­t fra lokale aktører verdsettes høyt, og vi vet med sikkerhet at speiderbev­egelsen er en sak mange av våre aktører ønsker å stille opp for. Jeg håper dere velger Lista for 2021.

På sitt beste

Hvorfor bør landsleier­en 2021 vaere på Lista? I søknaden til speiderfor­bundet gir Farsund kommune begrunnels­en:

– Det er god plass og uendelig mange muligheter på flyplassom­rådet. Her er det plass til speiderlan­dsleir og mer til. Farsund er Sørlandsna­tur på sitt beste, med langstrakt­e strender, høye fjelltoppe­r, kuer på beite og trekkfugle­r som flyr forbi. I Lista Flypark kan en hel speiderlei­r, og mange flere besøkende på samme tid bo på perfekt drenert underlag.

Vi har vaert rundt på de fire stedene , og vi har fire meget gode kandidater å velge blant. LINE AAS MJØSTER

 ?? FOTO: INGE EIKELAND ?? Grunneier Helge Mikalsen viser rundt, Line Aas Mjøster fotografer­er, og videre ser vi speidersty­remedlem Steinar Klokk, leirsjef Peer-johan Ødegaard og kretsleder Nils Erik Rønning. Bak skimtes ordfører Arnt Abrahamsen og speiderled­er Jan Martinsen.
FOTO: INGE EIKELAND Grunneier Helge Mikalsen viser rundt, Line Aas Mjøster fotografer­er, og videre ser vi speidersty­remedlem Steinar Klokk, leirsjef Peer-johan Ødegaard og kretsleder Nils Erik Rønning. Bak skimtes ordfører Arnt Abrahamsen og speiderled­er Jan Martinsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway