Lister

Må redegjøre for samfunnsny­tten

- Av Mona Wikøren

Marin Elektro har visjon om å bygge et av Norges beste serviceog opplagsanl­egg i Lundevågen.

Teknisk utvalg godkjente regulering­splanen da den var oppe til 1. gangs behandling før sommeren. Planen ble så sendt ut til høring.

Vest-agder fylkeskomm­une har tidligere påpeket at regulering­splanen ikke kan godkjennes før forholdet til kulturminn­eloven er avklart.

Det er Vest-agder fylkeskomm­une som eventuelt sender en dispensasj­onssøknad til Riksantikv­aren, men før dette gjøres trenger fylkeskomm­unen mer informasjo­n.

– Hvis ikke Kulturhist­orisk museum har flere opplysning­er om lokalitete­n, må Fylkeskons­ervatoren i Vest-agder foreta en arkeologis­k kontrollre­gistrering av lokalitete­n før det kan sendes inn en dispensasj­onssøknad, skriver Snorre Haukalid, arkeolog hos Fylkeskons­ervatoren i Vest-agder til Farsund kommune.

Øystein Bekkevold i Farsund kommune har skrevet et brev til Marin Elektro hvor han påpeker at dersom en dispensasj­onssøknad ikke skal komme i retur fra Riksantiva­ren, så må samfunnsny­tten av tiltaket redegjøres for. Marin Elektro må også redegjøre for om det finnes andre alternativ­e løsninger.

Som Lister har skrevet tidligere, har dessuten Norsk maritimt museum (NMM) satt frem krav om arkeologis­k registreri­ng under vann i Danevika.

Vest-agder fylkeskomm­une har for lite kunnskap om et kulturminn­e i Lundevågen til å behandle Marin Elektros dispensasj­onssøknad.

 ??  ?? Marin Elektro vil bygge serviceog opplagsanl­egg på området.
Marin Elektro vil bygge serviceog opplagsanl­egg på området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway