Lister

Redningsak­sjon på sjøen

Tre tysktalend­e menn reddet opp fra sjøen

- Av Svein Morten Havaas

Tre tysktalend­e personer ble reddet opp fra sjøen utenfor Korshamn fredag formiddag etter at båten deres kantret. Tilstanden er kritisk for to av dem.

– En av de tre personene var ved bevissthet. De to andre fikk hjerte- og lungeredni­ng på vei til sykehuset. Tilstanden er kritisk, sier redningsle­der Andreas Bull ved Hoverednin­gssentrale­n i Sør-norge (HRS) på Sola, Andreas Bull til Lister.

De tre tyskerne ble plukket opp fra sjøen ved Torsholman­e utenfor Korshamn rundt kvart over ti. HRS opplyser at det var Sea King som plukket de opp fra sjøen. De er fraktet både til Stavanger universite­tssjukehus og Haukeland universite­tssjukehus i Bergen.

På feriesente­r

Ifølge redningsle­der Bull hadde de tre turistene leid seg inn på et feriesente­r i lyngdalsom­rådet. Han ønsker ikke å opplyse hvilket sted det dreier seg om, men ifølge Faedreland­svennen er det Hausvik Maritime Feriesente­r. Båten de var ute i tilhørte utleiested­et.

–På et tidspunkt har de tre turistene fått problemer med båten. De meldte selv ifra til utleieren om dette. Det var utleieren som meldte ifra om det trolig hadde skjedd en ulykke, forteller Andreas Bull.

Det er usikkert hvor lenge personene lå i vannet, men Bull anslår at båten kantret mellom klokka 08.15 og 08.30.

Da turistene ikke ga respons igjen, forsto utleieren at noe hadde skjedd. Det var brannvesen­et som via 110 Agder sin Twitter-konto først meldte om ulykken klokken 09.45 fredag. Da var både brannvesen, ambulanse, Sea King og redningssk­øyta Kaptein Skaugen koblet inn i saken. I tillegg deltok enkelte lokale båter i letingen etter båten og de tre turistene.

Båten funnet

De tre turistene ble plukket opp av vannet en halv time etter at ulykken ble meldt.

–Det pågår hjerte- og lungeredni­ng på to personer. En er ved bevissthet. Alle går til sykehus, tvitret HRS klokken 10.17.

Ifølge redningsle­der Andreas Bull ble båten funnet kort tid etter at turistene var plukket opp fra sjøen.

– Den lå litt tungvint til, men den er funnet, ja. Den har ikke sunket til bunns, men holdt seg flytende. Det er stort sett gode båter disse utleiested­ene har, sier Bull.

Redningsle­deren tror båten til de tre turistene har veltet etter å ha blitt tatt av høye bølger i området – etter at de først fikk problemer med motoren.

– Alle tre var i vannet da Sea King-helikopter­et plukket de opp, sier Andreas Bull.

HRS har hatt løpende kontakt med utleieren også etter redningsak­sjonen.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Både ambulanse, brannvesen­et, redningssk­øyta og Sea King-helikopter rykket ut til ulykken i Korshamn.
FOTO: TOM ARILD STØLE Både ambulanse, brannvesen­et, redningssk­øyta og Sea King-helikopter rykket ut til ulykken i Korshamn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway