Lister

Kunstisban­en skal vaere klar til jul

- Av Torrey Enoksen

De håpet å få isbanen i Rådhuspark­en klar til julehandel­en starter i midten av november, men må vente til naermere jul før skøytene kan snøres på.

Årsaken til at åpningen av anlegget blir noen uker senere enn det plangruppe­n først trodde og håpet på, er at maskinen som skal produsere is først ble bestilt for kort tid.

– Gruppen som har jobbet med dette fikk for kort tid siden inn anbud på frysemaski­nene, og i denne uken ble utstyret bestilt. Det er over tre måneders leveringst­id på slikt utstyr. Utstyret skal ha en levetid på 40 år, da må en kunne vaere litt tålmodig med å åpne anlegget, sier ingeniør Kåre Kalleberg ved Asplan Viak.

Det var Lyngdals Avis som første omtalte saken.

For halvannet år siden tok Ungdomsråd­et i Lyngdal initiativ til å få utredet muligheten av å få ei kunstfross­en isflate i Lyngdal sentrum.

Bakgrunnen for dette var at de ønsket et sikkert sted hvor det var mulig å gå på skøyter, samtidig med at en skaper en aktivitet som kan samle folk i sentrum.

Et forprosjek­t som Ungdomsråd­et sammen med Lyngdal Kultursent­er KF, Lyngdal Markedsfor­ening og Igland Eiendom gjennomfør­te sist vinter, viste at det var mulig å plassere en 30 x 18 meter stor isflate på Rådhusplas­sen. Investerin­gsrammen ble satt til 2,9 millioner kroner.

Frysemaski­neriet som skal benyttes skal settes ned i parkerings­huset under Rådhuspark­en. Overskudds­varmen fra dette kjøleanleg­get skal føres i kabel til lekeparken som sto ferdig sist sommer, slik at dette området kan holdes snø og isfritt.

Finansieri­ngen av anlegget, som vil bidra til at barn, unge og voksne kan drive en vinterakti­vitet på skøyter samtidig med at de voksne er ute og handler, gikk mye raskere enn prosjektgr­uppen våget å drømme om.

På forsommere­n bidro Sparebaken Sør, Sparebank1-sr Bank samt Flekkefjor­d sparebank med til sammen 1,5 millioner kroner til prosjektet.

14. juni besluttet et enstemmig kommunesty­re å bevilge de siste halvannen million kroner for å realisere dette prosjektet.

 ?? FOTO: UNICA ?? Slik kan isbanen i Rådhuspark­en i Lyngdal se ut når det står ferdig før jul. Kjølemaski­nen som skal produsere is ble nylig bestilt.
FOTO: UNICA Slik kan isbanen i Rådhuspark­en i Lyngdal se ut når det står ferdig før jul. Kjølemaski­nen som skal produsere is ble nylig bestilt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway