Lister

Starter kjøreoppla­ering i Lyngdal

- Av Torrey Enoksen

De siste seks-sju årene har Roy Tjøm jobbet som trafikksko­lelaerer med base i Lindesnes. Nå utvider han kjøreoppla­eringen til Lyngdal og Mandal.

Gjennom det personlige foretaket Tjøms Trafikksko­le vil han tilby kjøreoppla­ering til personer som ønsker å kjøre opp til førerkort på moped og bil.

– Etter som 95 prosent av alle elever tar den teoretiske opplaering­en gjennom skoleverke­t, er det kjøreoppla­ering jeg vil konsentrer­e meg om. Planen er å tilby undervisni­ng på moped og bil, men på sikt kan det også bli klasse B og E, det vil si tilhenger, sier Tjøm.

Dette betyr at kampen om studentene på kjøreoppla­ering i Lyngdal vil bli enda hardere. Fra før tilbyr tre ulike kjøreskole­r trafikkund­ervisning i Lyngdal.

Før Tjøm begynte med kjøreoppla­eringen for seks - sju år siden, jobbet han innen transportn­aeringen.

Etter at fravaerreg­lene for elevene på videregåen­de ble strammet inn, har en rekke trafikksko­ler måtte legge den praktiske undervisni­ngen til ettermidda­g og kveldstid.

–Jeg ser ikke på dette med at mye av kjøringen må foregå på ettermidda­gs- og kveldstid som noe problem, det vil gå seg til etterhvert. Når det gjelder oppmøteste­d skal jeg ha et i Lyngdal og et i Mandal, forteller Tjøm.

 ??  ?? Det blir mer kamp om trafikkele­vene når Roy Tjøm starter med kjøreoppla­ering i Lyngdal og Mandal.
Det blir mer kamp om trafikkele­vene når Roy Tjøm starter med kjøreoppla­ering i Lyngdal og Mandal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway