Lister

Håper og tror på god givervilje

Mangler bøssebaere­re til årets Tv-aksjon

- Av Olav Hoel

21. oktober går årets Tv-aksjon av stabelen til inntekt for Kirkens Bymisjons arbeid formindre ensomhet. I Kvinesdal er man i gang med planleggin­gen.

– Vi startet opp med første møte i kommunekom­itéen i slutten av mai i år. Lag og foreninger har jobbet med å skaffe bøssebaere­re, og vi har sendt ut diverse informasjo­nsmateriel­l til skolene. Vi har likevel fortsatt to områder igjen å dekke opp med bøssebaere­re og rodeledere, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug til regionavis­en Lister.

Håper folk stiller

I området «Lervika til Farmonen» mangler en rodeleder og åtte bøssebaere­re, og i området «Austerdale­n» hvor mangler en rodeleder og ni bøssebaere­re.

– Vi håper å få nok bøssebaere­re her til å få full bøssebaere­rdekning i hele kommunen, sier ordføreren.

Når bøssebaere­rne banker på døren, håper han at innbyggern­e stiller opp

– Vi håper og tror på en god givervilje. Det har innbyggern­e, naeringsli­v og handelssta­nd også vist tidligere år. Så har vi et klart mål om at hver husstand skal få besøk av en bøssebaere­r, sier Kvinlaug.

Strikketøy

I anledning Tv-aksjonen overrasket ordføreren onsdag formiddag formannska­pet med å dele ut garn, oppskrift og pinner til hvert medlem, og oppfordret dem til å strikke for et varmere samfunn.

– Markeringe­n i formannska­psmøtet var i anledning «Oransje skjerf-aksjonen», forteller Kvinlaug.

Det er også muligheter til å stikke innom servicekon­toret for å delta i strikking av skjerf som varmer.

– I tillegg har voksenoppl­aeringen et spennende arrangemen­t i neste måned, og skoler er i gang med ulike aktivitete­r. Vi vil også som tidligere gjennomfør­e naeringsli­vsstafette­n, forteller Kvinlaug.

Oppfordrin­gen til innbyggern­e er klar.

–Ta godt imot bøssebaere­rne som kommer på aksjonsdag­en! Vi trenger noen flere bøssebaere­re per nå, så det er fint om noen kunne tenke seg å hjelpe til. Ta da kontakt med servicetor­get, avslutter Kvinlaug.

Vi håper å få nok bøssebaere­re her til å få full bøssebaere­rdekning i hele kommunen. PER SVERRE KVINLAUG

 ?? FOTO: JANNE HERSVIK, KVINESDAL KOMMUNE ?? Formannska­pet i Kvinesdal har blitt oppfordret til å strikke i tiden som kommer.
FOTO: JANNE HERSVIK, KVINESDAL KOMMUNE Formannska­pet i Kvinesdal har blitt oppfordret til å strikke i tiden som kommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway