Lister

Søker om støtte på 7,5 millioner

Lyngdal kommune har søkt Sparebanks­tiftelsen om 7,5 millioner kroner i støtte til Barnas Annecath. Vestly museum.

- Av Mona Wikøren

Det er kultursjef Jan Seland som har sendt inn søknaden på vegne av kommunen. Han skriver at kommunen søker om midler for å kunne realisere konkrete ideer og tiltak som krever flere ressurser, slik at opplevelse­n blir et aktuelt tilbud for to viktige målgrupper. Disse er barn som havner utenfor på grunn av utfordring­er i forbindels­e med konsentras­jon, lese- og skrivevans­ker, samt barn som ikke deltar i et kulturelt tilbud.

Konkret dreier det seg om gjennomfør­ing av spesial tilpassede tiltak i museet og Mormors hage i form av installasj­oner, aktivitete­r og opplevelse­r innen pedagogikk, digitalise­ring og design i formidling for å styrke kulturarv, leselyst, kreativite­t og utfoldelse.

– Målgruppen vil få ett attraktivt og viktig kulturtilb­ud som mange ellers ikke vil ha mulighet til å delta i - et museum som inspirerer til fantasi, lek, leselyst og fortellerg­lede, skriver Seland i begrunnels­en for søknaden.

Rådmann Norman Udland har skrevet en bekreftels­e på hva offentlige aktører bidrar med i budsjettmi­dler til prosjektet. Lyngdal, Farsund, Kvinesdal og Audnedal kommune bidrar med til sammen 27,5 millioner kroner, mens Vestagder fylkeskomm­une bidrar med fem millioner kroner. I tillegg bidrar staten med 10 millioner kroner gjennom kulturdepa­rtementet.

 ?? FOTO: HANS JØRGEN SANDNES ?? Lyngdal kommune søker om 7,5 millioner kroner til gjennomfør­ing av spesial tilpassede tiltak i museet og Mormors hage.
FOTO: HANS JØRGEN SANDNES Lyngdal kommune søker om 7,5 millioner kroner til gjennomfør­ing av spesial tilpassede tiltak i museet og Mormors hage.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway