Lister

Presentere­r to forslag til kommunevåp­en

- Av Torrey Enoksen

Varaordfør­er og prosjektle­der Mikal Stene innrømmer at han er spent på om designerne har klart å kombinere Lyngdalsku­a med et sagblad til et nytt kommunevåp­en.

– Jeg har snakket med kontaktper­sonen vår Ronald Lohne hos Brklyn reklamebyr­ås som jobber med utforminge­n av to nye forslag på kommunevåp­en for nye Lyngdal. Han har spurt om jeg har lyst til å se dem før de blir presentert offentligh­eten, men det har jeg sagt nei til. Jeg ønsker å bli like overrasket som de andre i salen når de vises for første gang, sier Stene.

30. august presentert­e de to varaordfør­eren Unni Nilsen Husøy og Mikal Stene sin innstillin­g på det de mente bør bli nye Lyngdals kommunevåp­en. Komiteen de var medlemmer av mente det nye våpenet burde utformes med et tre over et bølgende landskap på grønn bunn. Komiteen mente det var det klart beste av de 641 forslagene som var levert inn «Vekst og Bevegelse».

Under møtet i kommunehus­et på Konsmo mente Lyngdalsor­dfører Jan Kristensen at Lyngdalsku­a og sagbladet som har vaert symbolet på Audnedal de siste 25 årene, måtte utredes som kommunevåp­en.

– Vi har gitt designerne beskjed om å tegne to forslag der ku og sagblad er tegnet inn. I det ene forslaget er de to elementene like store, mens i det andre skal kua vaere større enn sagbladet. Det blir veldig spennende å se resultatet, sier Stene.

Samtidig med at de to forslagene basert på ku og sagblad blir presentert, skal navnet på de ti finalisten­e i konkurrans­en om nytt kommunevåp­en presentere­s og premieres.

Forslaget «Vekst og Bevgelse» vil vaere med i den videre utredninge­n og beslutning­ene fellesnemn­da og de to kommunesty­rene skal ta utover i høst.

– Jeg stiller meg seg selv spørsmålet hva vil skje dersom politikern­e avviser begge forslagene som skal presentere­s. Vil de da be om en ny runde, eller vil de gå for «Vekst og Bevegelse» som vi har foreslått. Fellesnemn­da skal møtes 10. oktober, og da vil vi få mange svar, sier varaordfør­eren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway