Lister

Jubelen har stilnet

Lyngdal har vaert i førersetet gjennom hele sesongen i 4. divisjon, men fem kamper før slutt virker ikke de røde like bunnsolide som tidligere.

-

Tre poeng på de siste tre kampene mot Jerv 2, MK og Søgne, har gjort at MK og Våg begge har passert Lyngdal. De røde jubelscene­ne som vi husker så godt fra vårens kamper har stilnet.

Spillende trener Tore Kristensen signaliser­te allerede i vår at han fryktet høsten på grunn av frafall av spillere. Han antydet også at stallen var for liten og måtte styrkes hvis det skulle bli opprykk til 3. divisjon.

NYLIG BLE DET KJENT at Kristensen ikke kommer til å fortsette som trener. Morten Sanden, støttespil­ler i en årrekke, flytter til Oslo og blir ikke aktuell neste år. Ibraham Najafi har takket for seg i klubben og meldt overgang til FIL. Andre Lyngdal-spillere skal vaere i tenkebokse­n når det gjelder neste sesong.

Etter Mk-kampen for to uker siden sa veteranen Espen Haegeland at han blir overrasket om laget rykker opp.

– Vi har nesten ikke folk på A-laget. Juniorlage­t sliter også med spillere.

Jeg blir nesten sjokkert over de andre lagene om vi ligger øverst på tabellen til slutt, uttalte han da.

Styret ønsker at Lyngdal skal ha et lag i 3. divisjon, men dagens mannskap er ikke godt nok til å ta steget opp. Stallen er for liten i dag, og situasjone­n blir ikke bedre av at Tore Kristensen og Morten Sanden forsvinner etter sesongen.

DE TO VETERANENE har vaert en del av ryggraden i Lyngdals lag, sammen med tvillingen­e Johan og Peder Sanden, toppscorer Espen Haegeland og keeper Aron Lindstrand. 8–10 unggutter fra Farsund og Lyngdal har kjempet om de resterende fem plassene på laget.

Lørdag drar Lyngdal til Fevik for å møte Express, som er et meget godt hjemmelag. Aust-egdene har syv seire og fire uavgjort på sine elleve hjemmekamp­er. Taper Lyngdal vil også Express vaere på vei opp og forbi på tabellen.

MK HAR HATT en imponerend­e høstsesong, og mandalitte­ne er min opprykksfa­voritt, etter at en rekke erfarne spillere har gjort comeback og hevet laget mange hakk. Lørdag plukker MK ganske sikkert tre nye poeng når Søgne er motstander på bortebane.

Våg har også kommet sterkt i høst, og skal møte MK og Lyngdal tidlig i oktober. Det er duket for «et skikkelig bikkjeslag­smål» i toppen av tabellen om retten til å spille i 3. divisjon. Det laget som er mest sultent og har størst ønske om å rykke opp, vil stå igjen som vinner til slutt.

I ANDRE ENDEN av tabellen ser Flekkefjor­d ut til å ha karret seg opp på noenlunde trygg grunn. Etter en elendig start på høsten har Asle Liland og co funnet tilbake til vårformen og vunnet to av de siste tre kampene. Mandag kan det bli ny tre-poenger mot Vindbjart 2 på Moseidmoen.

Også Kvinesdal har våknet og innser alvoret i bunnen av tabellen. Tre strake seire har ført kvindølene opp i ryggen på Randesund, og håpet om fornyet kontrakt lever i beste velgående. Lørdag spiller Kvinesdal hjemme mot et Vigør-lag, som virker å vaere ute av form.

Les også Lørdagspra­ten med storscorer og Lyngdal-veteran Espen Haegeland på side 26 og 27 i dagens avis.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Espen Haegeland har scoret på overtid og sikret Lyngdal tre poeng i vårkampen mot Express, og jubler sammen med Ibrahim Najafi og Morten Sanden. Men de røde jubelbrøle­ne har stilnet. Målene kommer ikke like tett i høst.
FOTO: TORREY ENOKSEN Espen Haegeland har scoret på overtid og sikret Lyngdal tre poeng i vårkampen mot Express, og jubler sammen med Ibrahim Najafi og Morten Sanden. Men de røde jubelbrøle­ne har stilnet. Målene kommer ikke like tett i høst.
 ?? Sportsansv­arlig Karl Birger Saelør ??
Sportsansv­arlig Karl Birger Saelør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway