Lister

Ingrediens­er

-

(2 personer) 1 blomkål 70 g meierismør 1 ts gurkemeie 1/2 lime, saften en klype salt --1/4 søtpotet 1 tomat 1 boks røde linser 1 boks kokosmelk 1 ts garam masala 0,5 ts spisskumme­n 1 ss rød karripasta 1 gul løk 2 fedd hvitløk 1/2 lime, saft – smak til salt – smak til --bladpersil­le frisk koriander --naanbrød (eller andre lefser/brød) Fremgangsm­åte

Smelt smøret i en kjele og tilsett gurkemeien, en klype salt og saften fra halve limen. Rens blomkålsti­lken, og plasser blomkålhod­et på et stekebrett med bakepapir eller i en ildfast form. Pensle blomkålen godt med gurkemeies­møret og bak den i ovn på 190 grader i 25–35 minutter avhengig av størrelsen. Øs gjerne smøret over blomkålen to-tre ganger i løpet av steketiden. Blomkålen skal vaere fin og gyllen på utsiden, og mør tvers igjennom. Husk å la den få hvile som en biff, den trenger fem-seks minutter før den serveres.

Løk, hvitløk og søtpotet kuttes i grove terninger og svettes lett i en kjele med litt olje. Tilsett krydder, linser, grovkuttet tomat og kokosmelk. La det koke til alt er helt mørt, og kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og limesaft.

Spre sausen på et serverings­fat og plasser blomkålen, delt i fire, på toppen. Dryss med grovhakked­e blader av bladpersil­le og koriander.

Serveres med hjemmelage­t eller kjøpt naanbrød, eller pita, lefser, loff eller noe annet godt.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Fast følgesvenn til indiske retter. Hjemme bakt er aller best, men du kan også kjøpe det ferdig.
FOTO: NTB SCANPIX Fast følgesvenn til indiske retter. Hjemme bakt er aller best, men du kan også kjøpe det ferdig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway