Lister

Til topps i Dana Cup

-

Morten Dybesland scoret kampens eneste mål, og lagkaptein Rune Kyllingsta­d tok imot det digre seierstrof­eet på Hjørring stadion.

På bildet jubler Lyngdals lilleputte­r etter den historiske seieren i Dana Cup i juli 1984.

Lokalavise­n var tilstede på den meget jevnspilte og spennende finalekamp­en mot arrangørkl­ubben Hjørring.

Lyngdal hadde støtte av en rekke fans fra hjembygda. Pikelag, juniorlag, spillere og trenere, heiet på lilleputte­ne, sammen med Lyngdal Skolekorps, som var med og spilte under hele turneringe­n.

Avgjørelse­n falt da det gjensto syv minutter. Morten Dybesland ble den store helten da han kom seg gjennom Hjørrings forsvar og satte ballen forbi keeper og i mål.

Tidligere i 2. omgang hadde Lyngdals lagkaptein Rune Kyllingsta­d skutt i tverrligge­ren. Hjørring hadde selvsagt også sine sjanser, men keeper Vidar Torsøe spilte stødig og godt og holdt buret rent.

17 lag deltok i turneringe­n, og Lyngdal gikk lett gjennom innledning­spuljen. I kvartfinal­en mot Varegg fra Bergen måtte det både ekstraomga­nger og straffekon­kurranse til. Etter et målløst oppgjør, vant Lyngdal 3-2 på straffer.

Semifinale­n mot Ellingsrud fra Oslo var Lyngdals beste kamp i turneringe­n. Etter 1-0 ved pause, trillet de unge talentene ball i hatt med motstander­en i 2. omgang og vant 5-1. Målscorere var Peder Åmland tre, Morten Dybesland ett og Rune Kyllingsta­d ett.

Etter kampen var det premieutde­ling, og ekstra jevnt var det selvsagt at det var Sepp Piontek, Danmarks suksessful­le landslagst­rener, som delte ut medaljene og seierstrof­eet.

Det ble konkurrert i alle aldersbest­emte klasser i storturner­ingen Dana Cup, som var Danmarks største. Over 250 lag fra 14 land var med i turneringe­n i den lille byen mellom Hirtshals og Ålborg.