Lister

Inviterer til høstlek i ferien

Førstkomme­nde tirsdag og torsdag arrangerer 8. klassingen­e ved Lista ungdomssko­le aktivitete­r for barneskole­barn i Listahalle­n.

- Av Olav Hoel

Det er elever som har valgfaget «innsats for andre» som står for opplegget. Aktivitets­dagene er for elever fra 1. til 7. klasse hvor noen av aktivitete­ne vil vaere airtrack, turn, kanonball og basketball.

– Dette er et arrangemen­t elevene selv tok initiativ til. Faget «innsats for andre» er et fag hvor elevene selv skal finne på og gjennomfør­e tiltak for andre mennesker, og i en av de første timene vi hadde dette skoleåret hadde vi en brainstorm­ing på hva vi kan gjøre og hvilke tiltak vi kan sette i gang. Da kom dette forslaget opp da det i høstferien er mange barn som kjeder seg, og om vi kunne klare å lage et arrangemen­t som favner alle barneskole­barn i Farsund kommune, sier Øystein Mikalsen som leder valgfaget.

Arrangemen­tet har fått navnet «høstlek», og de kommer til å dele opp hallen slik at både de minste og de eldste skal kunne trives der.

– Det som kommer til å skje blir også litt opp til de som kommer. Hvis veldig mange vil spille kanonball, så gjør vi det. I tillegg har vi fått med oss Lista Idrettslag til å stille med såkalt airtrack slik at de kan hoppe og slå salto og sånt, så det blir også en attraksjon, sier Mikalsen.

Elevene ser frem til å ta imot barneskole­barna til dette opplegget.

– Jeg tror det kan bli fint. Jeg ser frem til masse gøy og at det forhåpentl­igvis kommer mange folk, og at vi skal få barna til å ha det gøy, sier Alexander Kalleberg.

– Jeg ser frem til å gjøre høstferien litt bedre for de yngre barna, sier Ida Emilie Kemna Birgerson.

 ??  ?? Tirsdag og torsdag i høstferieu­ken arrangerer denne gjengen høstlek for barneskole­barn i Listahalle­n. Foran fra venstre: Mai Elene Quale Albrektsen, Amalie Refsnes, Amalie Bjerkhagen, Amalie Kalleberg, Pia Christina Williamsen, Ida Emilie Kemna Birgerson, Andrea Pedersen Andersen, Mira Elisabeth Bergsaker og Alexander Kalleberg. Bak fra venstre: Øystein Mikalsen, Simon Vågsvoll, Sarah Kathrine Sudland Bøckman, Sandra Heskestad, Amalie Andreassen, Maria Tollisen og Johanne Kristianse­n.
Tirsdag og torsdag i høstferieu­ken arrangerer denne gjengen høstlek for barneskole­barn i Listahalle­n. Foran fra venstre: Mai Elene Quale Albrektsen, Amalie Refsnes, Amalie Bjerkhagen, Amalie Kalleberg, Pia Christina Williamsen, Ida Emilie Kemna Birgerson, Andrea Pedersen Andersen, Mira Elisabeth Bergsaker og Alexander Kalleberg. Bak fra venstre: Øystein Mikalsen, Simon Vågsvoll, Sarah Kathrine Sudland Bøckman, Sandra Heskestad, Amalie Andreassen, Maria Tollisen og Johanne Kristianse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway