Lister

Gled dere!

-

Gled dere over at navnene deres er blitt skrevet i himmelen! Dette var hilsen Jesus møtte sine venner med, da de kom hjem etter å ha brakt evangeliet videre. Den samme hilsen vil Jesus sende til hver eneste av sine etterfølge­re. Gled deg over at navnet ditt er skrevet i himmelen.

Hva betyr det? Det betyr å vaere innskrevet i det himmelske manntall. Vaere regnet med som borger i Guds rike. Og høre med til Guds familie og få vaere Guds elskede barn. Det betyr å ha barnerett hos Gud, vår Far. Til ham kan vi komme med våre bekymringe­r, angst og uro. Han har omsorg for oss. Å få sitte på Fars fang gir trygghet. Han vil verne sine barn, og møte livets mange og store utfordring­er sammen med oss. Himmelens store ressurser er åpne for oss. Guds rikets krefter er alltid tilgjengel­ige.

Jesus venner hadde selv sett hvilken kraft det var i Jesu navn. Til og med de onde maktene måtte vike i hans navn. Det gledet de seg selvsagt over. På samme måte som vi gleder oss når vi ser hvordan Guds rike går fram i verden i dag. Og ser hvordan evangeliet om Jesus forvandler mennesker totalt.

Gled deg over at navnet er skrevet i himmelen.

Hvordan kan vi få vårt navn i det himmelske manntall? Jesus er protokollf­øreren.. Den som henvender seg til ham, og ber om å få vaere hans barn, får sitt navn skrevet inn i himmelen. Alle som tar imot ham og tror på ham, får retten til å vaere hans barn. Å få vaere himmelborg­er gir trygghet og sikkerhet i det livet som nå er. Dessuten gir det også adgang til himmelens herlighet. Jesus skal en dag samle alle, som er innskrevet i livets bok. Gled dere i

Herren og spre gleden til andre!

Thore Tellefsen, pensjonert pastor, Lyngdal

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway