Lister

Bestefar og far mistet livet.

Bestefar og far døde

- Av Mona Wikøren og Torrey Enoksen

To tyske statsborge­re døde etter båtulykken utenfor Korshamn i Lyngdal fredag. De to var henholdsvi­s bestefar og far til 20-åringen som overlevde.

Våre tanker går til de omkomnes familie og til den unge gutten. LINDA HÅLAND, HAUSVIK MARITIME

Det bekreftet politiet fredag kveld.

Fredag kveld var folk preget av dagens tragiske ulykke ved Hausvik Maritime.

– Det er tragisk

– Det er ubeskrivel­ig trist. Det er tragisk, sa Linda Håland, daglig leder ved Hausvik Maritime til Lister.

–Våre tanker går til de omkomnes familie og til den unge gutten. Hendelsen er en stor påkjenning for oss i Hausvik Maritime, sa Håland.

Vår reporter på stedet, Torrey Enoksen, fortalte at det var en tung stemning blant folk i området fredag kveld.

– Folk sitter stort sett inne. De som er ute, snakker sammen. Ingen ønsker å snakke med media.

Det var tre personer med tysk statsborge­rskap i båten som havarerte etter at den fikk motorstopp, gikk på grunn og deretter veltet.

– På et tidspunkt har de tre turistene fått problemer med båten. De meldte selv ifra til utleieren om dette. Det var utleieren som meldte ifra om det trolig hadde skjedd en ulykke, fortalte redningsle­der Andreas Bull ved Hoverednin­gssentrale­n i Sør-norge (HRS) på Sola, Andreas Bull til Lister tidligere på dagen.

Da turistene ikke ga respons igjen, forsto utleieren at noe hadde skjedd. Det var brannvesen­et som via 110 Agder sin Twitter-konto først meldte om ulykken klokken 09.45 fredag. Da var både brannvesen, ambulanse, Sea King og redningssk­øyta Kaptein Skaugen koblet inn i saken. I tillegg deltok enkelte lokale båter i letingen etter båten og de tre turistene.

Plukket opp av Sea King

De tre tyskerne ble plukket opp fra sjøen ved Torsholman­e utenfor Korshamn rundt kvart over ti. HRS opplyste at det var Sea King som plukket de opp fra sjøen. De ble fraktet både til Stavanger universite­tssjukehus og Haukeland universite­tssjukehus i Bergen.

Tilstanden ble for to av personene tidligere på dagen beskrevet som kritisk. Fredag ettermidda­g ble det imidlertid klart at ulykken fikk verst tenkelige utfall. To personer omkom i ulykken, mens den tredje personen fredag kveld fremdeles fikk behandling på sykehuset i Stavanger.

To mistet livet

De to som mistet livet er ifølge politiet en mann i 40-50-årene og en mann i 50-60-årene. Den tredje personen er mann født i 1996. Han skal ha kommet fra ulykken fysisk uskadet.

– Det er usikkert hvor lenge de tre tyskerne lå i vannet før de ble funnet. Båten kan ifølge Hovedredni­ngssentral­en ha kantret mellom klokka 08.15 og 08.30. 110-Agder fikk melding om ulykken klokka 09.45. Klokka 10.14 ble det meldt at et Sea-king helikopter hadde hentet opp de tre fra vannet, skrev Faedreland­svennen fredag kveld.

Saken etterforsk­es videre av lokalt lensmannsk­ontor.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Både ambulanse, brannvesen­et, redningssk­øyta og Sea King-helikopter rykket ut til ulykken i Korshamn.
FOTO: TOM ARILD STØLE Både ambulanse, brannvesen­et, redningssk­øyta og Sea King-helikopter rykket ut til ulykken i Korshamn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway