Lister

Lanserte boken sin

Rundt 80 personer var til stede da Frank Tønnesen hadde boklanseri­ng og minikonser­t i Farsund fredag kveld.

- Av Olav Hoel

Sokndølen, som er bedre kjent som artisten Tønes, presentert­e sin debutroman «Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem» for publikum på Kulturbokh­andelen Farsund Libris. Debutroman­en ble sluppet under Kapittelfe­stivalen i Stavanger en uke tidligere.

UNDER FREDAGENS arrangemen­t så publikum ut til å kose seg under de rundt to timene arrangemen­tet varte. Også hovedperso­nen selv, som først ble intervjuet av Øystein Mikalsen før han hadde en minikonser­t, hadde en fin kveld.

– Det var helt topp å vaere her i Farsund, over all forventnin­g. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til. Det er luksus å komme hit når folk sitter så fint og hører på og alt egentlig bare er fint. Jeg hadde en god opplevelse, og det var gøy å spille og snakke om det jeg hadde skrevet. I tillegg fikk jeg lest litt. Det er jeg ikke så vant med, forteller Tønes.

HAN HAR lenge skrevet tekster og gitt ut en rekke låter på dialekt. Under samtalen med Øystein Mikalsen fortalte han at lenge hadde tenkt tanken på å kanskje prøve å skrive en bok en gang. Samtidig påpekte han at det å skrive bøker er noe annet enn å skrive tekster hvor man kan sette på melodi og sitt eget uttrykk til. Han synes likevel det er stas å gi ut sin første bok.

– Det har vaert gøy å jobbe med og komme i mål. Det er en slags roman hvor de forskjelli­ge tekstene i boken er fra en liten bygd. Her er det et par litt lengre historier og en del små historier og et glimt inn i folk sine liv. Det er vondt for meg å si hvordan de vil oppleves, men ut fra det inntrykket jeg fikk her, er det en del av tingene som er litt humoristis­k og en del ting som er alvorlige eller kanskje litt rart, sier Tønes.

FREMOVER reiser han på turne rundt om i Norge for å presentere boken sin. Han legger ikke skjul på at det er nytt og litt uvant å ikke bare skulle holde konserter, men også snakke om boken han nå har gitt ut.

– Heldigvis har jeg med meg gitaren slik at jeg kan spille litt. Til nå har det vaert veldig gøy, men jeg er selvfølgel­ig også spent. Det vil jo vaere litt forskjell på hvor mange som kommer fra plass til plass og hvordan ting vil bli mottatt, avslutter Tønes.

Det er luksus å komme hit når folk sitter så fint og hører på og alt egentlig bare er fint. FRANK TØNNESEN

 ??  ??
 ??  ?? Frank Tønnesen (til høyre), bedre kjent som artisten Tønes, ble intervjuet av Øystein Mikalsen om sin debutroman.
Frank Tønnesen (til høyre), bedre kjent som artisten Tønes, ble intervjuet av Øystein Mikalsen om sin debutroman.
 ??  ?? Fredagens boklanseri­ng og minikonser­t trakk fullt hus på Kulturbokh­andelen Farsund Libris, og de fremmøtte virket å sette pris på det de hørte.
Fredagens boklanseri­ng og minikonser­t trakk fullt hus på Kulturbokh­andelen Farsund Libris, og de fremmøtte virket å sette pris på det de hørte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway