Lister

Mener det ikke er samfunnsny­ttig å reparere

- Av Tom Arild Støle

–Skulle vi ha utbedret broen, ville det ha gått med et større beløp til reparasjon, da det ene brokaret er helt utvasket, forklarer prosjektle­der Steinar Jakobsen i Statens vegvesen.

Han er kjent med kritikken til Knut Arild Nordli, og innrømmer at det isolert sett ikke ville ha vaert noe problem å reparere broen raskt.

Men han understrek­er at E 39-broen ved Oftedal i Lyngdal uansett skulle ha vaert skiftet ut i 2020, ettersom den ikke er i henhold til dagens krav til bredde, rekkverk og lignende.

– Når vi likevel skal bygge ny bro, mener vi ut fra en helhetsvur­dering at det er best mulig bruk av samfunnets midler å bygge en ny bro, og heller ha omkjøring til denne er ferdig. Omkjørings­parsellen vi har laget, der publikum må bremse ned fra 70 til 50 kilometer i timen, mener vi har fungert rimelig bra, selv om det naturligvi­s er en ulempe at man må bremse ned, forklarer Jakobsen.

Bygging av en ny bro vil sannsynlig­vis føre til krav om omreguleri­ng av området, da gjeldende retningsli­njer ikke er oppfylt når det gjelder fri sikt i kryss og påkjøring.

– I tillegg vurderes det å bygge én bro, i stedet for de to som er der i dag, for å spare kostnader. Dette vil også føre til mindre inngrep i Litleåna, som er et vernet vassdrag, påpeker Jakobsen.

Statens vegvesen ønsker ikke å kaste flere millioner kroner ut av vinduet på å reparere en bro som uansett skal skiftes ut.

 ??  ?? Dette bildet er tatt noen timer før E 39 ble stengt i fjor høst, og viser hvor på broen skadene befinner seg.
Dette bildet er tatt noen timer før E 39 ble stengt i fjor høst, og viser hvor på broen skadene befinner seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway