Lister

Vant med sitt miljøprosj­ekt

Alle klassetrin­n har vaert involvert med ulike prosjekt i miljøuken

- Av Olav Hoel

Hele den siste uken har elevene ved Farsund barneskole hatt fokus på miljøet. Fredag ble prosjektet presentert på en egen miljødag.

– Hele skolen har gjennom uken jobbet med forskjelli­ge temaer hvor vi har hatt masse fokus på miljøet og hvordan det kan bli bedre, sier sier Birgitte Øglend Ulgjell, laerer og leder av miljørådet ved Farsund barneskole.

Fredag skulle elevene vise frem det ferdige produktet for hele skolen. Presentasj­onen gikk over to runder slik at alle fikk sett hverandres arbeid.

– Elevene har laert mye denne uken, og det har vaert kjempegøy. I tillegg fikk vi også storfint besøk i ordfører Arnt Abrahamsen og kommunalsj­ef Lena Rannestad Kloster sammen med Tor Arne Berg fra Alcoa, som er med og støtter W5-prosjektet som dette er en del av, forteller Øglend Ulgjell.

En by av papp

I løpet av uken har 1. klasse hatt fokus på søppelkuns­t, 2. klasse redesign, 3. klasse resirkuler­ing, 4. klasse gjenbruk, 5. klasse kildesorte­ring, 6. klasse søppelkuns­t mens 7. klassingen­e hadde om fornybar energi. I kåringen var det til slutt 7. klassingen­e som dro det lengste strået.

– De hadde altså om fornybar energi og hadde laget en by av papp. Her hadde de bare brukt fornybar energi, som solceller, vannkraft og vindkraft, og viste hvordan dette kunne brukes i byen. I tillegg hadde de programmer­t roboter og laget et spill med energispør­smål. Dette hadde de jobbet mye med, så jeg tror de var slitne da de var ferdige på fredag, sier Øglend Ulgjell.

Imponert

Samtidig skryter hun også av de andre.

–Laerere og elever har stått på og ofret mye. Samtidig har det vaert mange smil å se i skolegårde­n i løpet av denne uken, sier Øglend Ulgjell Jeg er kjempeimpo­nert av alle sammen. Når man får et ferdig produkt man kan vise frem, så er det også gøyere å holde på. Samtidig har vi også knyttet mye av dette opp mot mål i laereplane­n, slik at vi får inn den biten også, sier Øglend Ulgjell.

Hun forteller at de blant annet hentet inspirasjo­n fra «Båro naturligvi­s», som de har på Borhaug skole før sommeren.

– Vi har derimot ikke gjort det i samme skala som de gjør. Dette har vaert vellykket og er noe vi håper å få til igjen, sier Øglend Ulgjell.

Jeg er kjempeimpo­nert av alle sammen. BIRGITTE ØGLEND ULGJELL

 ?? FOTO: PRIVAT ?? 7. klasse vant med sitt prosjekt om fornybar energi.
FOTO: PRIVAT 7. klasse vant med sitt prosjekt om fornybar energi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway