Lister

Mener sikkerhets­krav må skjerpes

– Nå har det vaert så mange som har omkommet at noe bør gjøres.

- Av Olav Hoel

Det sa skipper på RS «Kaptein Skaugen», Tor Hugo Johansen, til Faedreland­svennen lørdag.

Johansen ber om at sikkerhets­kravene skjerpes etter fredagens båtulykke utenfor Korshamn.

– Ulykker som på fredag går inn på oss alle, sier Johansen.

Ønsket kommer altså dagen etter fredagens tragiske ulykke i Korshamn, hvor to tyske turister omkom. Disse skal ifølge Johansen ha brukt redningsve­st. Johansen mener at et av tiltakene som bør vurderes er at fisketuris­tene, i det minste når vaeret er dårlig, skal ha egne, lokalkjent­e førere i båtene.

– I tillegg til dødsulykke­ne har jeg mang en gang vaert med på å plukke opp fisketuris­ter som har havnet i sjøen. Disse båtene bør også ha utstyr slik at vi på redningssk­øyta kan se dem på vår skjerm. Hvor de er til enhver tid og med hvilken hastighet de går med, sier Johansen videre til avisen.

Selv om det skal vaere informasjo­nsfilmer og brosjyrer med sikkerhets­momenter på de fleste utleiested­ene, som også har et ansvar for sikkerhete­n, ser han også at de som leier ut båtene er utsatt for et visst press.

– Turistene har kommet langveisfr­a og brukt mye penger til reise og opphold. Men da er det en plikt å stanse folk fra å dra på sjøen om vaeret er dårlig, sier Johansen til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Tor Hugo Johansen ønsker nye tiltak.
FOTO: MONA WIKØREN Tor Hugo Johansen ønsker nye tiltak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway