Lister

Slo kraftig tilbake

Lyngdal utklasset Express

- Av Karl Birger Saelør og Mona Wikøren

Etter tre uavgjorte kamper, slo Lyngdal voldsomt tilbake i lørdagens bortekamp mot Express.

Lyngdal dro til Fevik med kun to innbyttere og uten toppscorer Espen Haegeland, men et redusert mannskap tok utfordring­ene på strak arm i toppkampen.

Express var sjanseløs mot de røde fra Lyngdal som vant 5-1 etter å ha avgjort kampen før pause. Dermed fortsetter rotteracet i toppen av 4. divisjonst­abellen, der Lyngdal, MK og Våg spiller hovedrolle­ne.

Farsund-gutten Magnus Holmen åpnet scoringene da han scoret direkte på corner etter 16 minutter.

Bare fire minutter senere øket Peder Sanden til 2-0, før en annen Farsund-gutt Ole Kristian Fuglestad la på til 3-0. Da var det spilt 35 minutter.

I 2. omgang reduserte Express til 3-1 etter seks minutter, men hjemmelage­t kom aldri naermere. Morten Sanden signerte kampens to siste mål etter 79 og 83 minutter. Dermed kunne gjestene gå fornøyde av banen på Fevik stadion med imponerend­e 5-1 seier.

– Vi reiste inn med bare 13 mann. Vi var enig om at hvis vi leter etter unnskyldni­nger, så får vi ikke til noe. Derfor bestemte vi oss for å kutte unnskyldni­ngene, sier spillende trener Tore Kristensen.

Han beskriver 1. omgang som veldig god, og i pausen var fokuset å ikke slippe hjemmelage­t inn i kampen.

– Vi bestemte oss for å ta det rolig, og det føler jeg vi gjorde. Express får inn et mål - litt tilfeldig, egentlig. Men vi fikk ikke panikk og etter hvert scorer Morten Sanden to mål i andre omgang, sier Kristensen.

Han poengterer at Express ikke har tapt en eneste kamp på hjemmebane denne sesongen før lørdagens kamp.

– Det sier en del. I dag spilte vi årets kamp, fastslår Kristensen.

Lyngdal har igjen fire kamper denne sesongen. Første kamp er mot Kvinesdal på hjemmebane i Lyngdal kommende lørdag. Kvinesdal vant på lørdag 2–1 over Vigør.

– De har nå vunnet fire kamper på rad og er tydeligvis i form. Det blir en kjempekamp på Lyngdal stadion, avrunder Tore Kristensen.

?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Morten Sanden scoret Lyngdals to siste mål da Express ble utklasset med 5-1 på Fevik stadion.