Lister

Håper på over en halv million

- Av Åse Astri Bakka

– Målet er å slå skolerekor­den, slår Hans Martin Heimvoll Landro (18) og Linnea Spinnangr (17) fast.

De to elevene på Eilert Sundt videregåen­de skole i Farsund har tro på at årets russekull kommer til å samle inn over 523.000 kroner før skoleåret er omme.

Det må de nemlig dersom de skal klare å slå rekorden som ble satt av russen 2017, som samlet inn penger til Dina-stiftelsen.

– Pengene fra vårt kull går til Kreftforen­ingen. Det er årets hjertesak for Eilert-russen, opplyser Linnea Spinnangr.

– Russen har valgt Kreftforen­ingen fordi mange har kjennskap til kreft. Mange kjenner folk som har eller har hatt kreft. Denne saken treffer alle, legger Martin Heimvoll Landro til.

De to elevene, som er Eilertruss­ens aksjonssje­fer, håper naturligvi­s på god oppslutnin­g og at mange velger å benytte anledninge­n til å samle opp og bli kvitt flasker samtidig som de støtte en god sak.

Pengene til Kreftforen­ingen skal samles inn via mange forskjelli­ge aktivitete­r og arrangemen­t av og for årets russekull, som består av 150 elever.

– Moteshow, revy, veldedighe­tsløp og sponsorer, ramser Heimvoll Landro opp.

Startskudd­et for årets innsamling­saksjon blir 17. oktober. Da samles russen for å gå fra dør til dør i Farsund og Lyngdal for å samle inn tomflasker. De vurderer også en ny, tilsvarend­e innsamling­sdag til neste år.

– Dersom folk ikke er hjemme så kan de sette flaskene ved innkjørsel­en, så henter vi der, oppfordrer Heimvoll Landro og Spinnangr.

 ??  ?? Linnea Spinnangr og Hans Martin Heimvoll Landro holder i trådene når Eilertruss­en 2019 starter å samle inn penger til Årets hjertesak i oktober. De starter med en dørtil-dør-aksjon for å samle inn tomgods.
Linnea Spinnangr og Hans Martin Heimvoll Landro holder i trådene når Eilertruss­en 2019 starter å samle inn penger til Årets hjertesak i oktober. De starter med en dørtil-dør-aksjon for å samle inn tomgods.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway