Lister

Hvor er skattene?

-

Fireåringe­ne var invitert til Feda kirke forrige søndag. De skulle få utdelt hver sin barnebibel og noen var nok svaert spente. Kathrine som skulle dele ut Biblene sa noe om at « i denne Bibelen kan dere finne mange skatter». Forventnin­gene steg. Og jeg vet ikke hvilke bilder som oppstod i hodene på fireåringe­ne, men da gutten hadde fått sitt eksemplar, satte han seg resolutt ned foran alterringe­n og begynte å bla i boken for å lete. Høyt og frimodig sa han, så alle kunne høre det: Hvor er skattene?

Vi lo høyt og befriende. Men jeg håper både han og vi får hjelp til å finne dem. For det er slik at skattene er der, men det er ikke alltid så lett å se dem –i første omgang. Jesus sier en plass at Himmelrike er lik en skatt som var gjemt i en åker. Det var altså ikke umiddelbar­t så lett å få øye på, men en mann fant den, solgte alt han eide kjøpte hele åkeren for å sikre seg skatten. Matt. 13,44. Han så verdien og måtte ha tak i den – koste hva det koste vil.

Den som leter han finner, sier Jesus en annen plass. Og da har vi fått en fin oppfordrin­g til å lete etter skattene. For de kommer ikke av seg selv. Vi trenger å sette oss ned, som gutten ved alterringe­n, å begynne å bla og lese. Den som leter han finner. Og den som først har kommet på sporet av skattene, vil fort finne flere. Her er ikke bare én skatt, men mange. Skatter som får gull og sølv til å blekne, og som kan gi trygghet for liv og evighet.

Og det er slik som Jesus sier det: «For der skatten din er, vil også hjertet ditt vaere». Så blir det avgjørende viktig for oss alle hvilke skatter vi samler oss.

Ha en fin dag!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway