Lister

Tilpasser etter beste evne

-

Mottaksled­er Tor Erik Pedersen og de andre ansatte ved mottaket for enslige mindreårig­e asylsøkere på Rom i Lyngdal, forsøker å tilpasse oppgavene til Åvesland Lund.

– Vi var veldig opptatt av at Gro (Belinda Åvesland Lund, red. anm.) skulle komme tilbake i jobb. For var det noe hun ønsket seg, så var det å komme tilbake i jobb så fort som mulig. Vi har forsøkt så godt vi kan med å tilrettele­gge arbeidsopp­gavene i forhold til det hun er i stand til å utføre. Vi har hatt en veldig god dialog, sier mottaksled­er Tor Erik Pedersen.

For å få kabalen til å gå opp, har virksomhet­en blant annet flyttet noe på turnusen og arbeidsopp­gaver. Åvesland Lund har etter behandling­en fått flere kontoroppg­aver enn hun utførte tidligere.

– Hun har vaert veldig flink til å si i fra om hva hun mener. Noen ganger har hun kanskje vaert litt for sent ut, og pint seg en måned en eller to for lenge. Det samme gjelder vel oss også, men som regel finner vi en løsning. Noen ganger kunne kanskje vi også ha vaert flinkere til å fange opp signalene. Vi tar en prat og forsøker å finne en løsning. Vi ønsker at Gro skal vaere her. Hun ønsker også å vaere her. Derfor må vi tilpasse oppgavene i forhold til formen hennes, sier Pedersen.

Ledelsen ved mottaket oppfattet Åvesland Lund dithen at hun helst ville tilbake i jobb før hun egentlig var i stand for å kunne gå inn i den omfattende jobben de ansatte må utføre for beboerne ved mottaket.

– Da hun endelig kom tilbake, var det nesten som om at gode gamle Gro var tilbake i jobb. Målet hennes hennes var å komme tilbake i jobb så fort som mulig, og det klarte hun. Det gikk bra den første tiden, de ansatte var i lykkerus over at hun var tilbake. Men etter hvert forsto vi at hun presset seg litt for hard, og at det kostet mer enn det burde ha gjort. Ingen av oss forsto da hvilke senskader hun hadde pådratt seg etter sykdommen, sier Pedersen.

– Det er to ting som er viktig for oss når Gro trenger hjelp; Det er at hun blir ivaretatt som arbeidstak­er og kollega. Det andre er at beboerne våre ikke skal bli skadeliden­de. Det betyr at man må legge tilrette så godt en kan, mener Pedersen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway