Lister

Trenger mer penger

Lista Motorfesti­val håper på støtte

- Av Karl Birger Saelør

Tage Thorkildse­n mener at Lista Motorfesti­val har et stort potensiale hvis det gjøres noen forbedring­er. Nå håper han på hjelp fra kommunen.

–Farsund kommune bør vurdere å komme på banen med støtte om man ønsker at festivalen på Lista skal fortsette. I løpet av høsten skal vi ha et møte med ordfører Arnt Abrahamsen og kultursjef Inge Eikeland om veien videre, sier Tage Thorkildse­n. Han er sammen med Rune Bakke ansvarlig for Lista Motorfesti­val, som i august gikk av stabelen for tredje gang på Lista fly- og naeringspa­rk sine områder.

Positivt resultat

– Vi er godt fornøyd med årets festival, til tross for skumle vaerutsikt­er som nok bidro til at besøkstall­ene ikke helt ble som vi håpet. Totalt var det ca. 3200 inne på alle områdene i løpet av helgen. Besøksanta­llet, sammen med diverse sponsorer, gjør at vi kom ut av årets motorfesti­val med et positivt resultat, sier Thorkildse­n.

Han har et sterkt ønske om ny festival på Lista i 2019, men det er ikke til å komme forbi at tilstanden på dragrace-banen er utfordrend­e for de raskeste bilene/ førerne.

Må slipe banen

– Dette er også noe vi får mange tilbakemel­dinger på fra førerne. For å sikre videre vekst trenger vi derfor å slipe banen for å kunne utvikle arrangemen­tet til sitt fulle potensiale med enda flere klasser i denne delen av tilbudet. Det er ingen som har slipt en dragrace-bane-stripe på denne måten før, og vi jobber med å finne en reell kostnad på dette for eventuelt å ta det videre, sier Tage Thorkildse­n.

Til tross for blå tall på bunnlinjen, er det ikke nok penger til å foreta det løftet som behøves, samtidig som det er viktig at man sikrer kapital til den regnvaersh­elgen som ganske sikkert vil komme under Lista Motorfesti­val en gang i fremtiden. Festivalen hadde i år et budsjett på omkring en halv million kroner.

Mye tid og penger

– Vi har brukt veldig mye tid, krefter og penger for å vise at festivalen har sin plass i det norske motormiljø­et. Likevel er det slik at om det skulle vise seg at vi ikke klarer å finne støtte til å gjøre dette løftet, vil vi vurdere å legge ned festivalen. Det er bedre å stoppe mens man er på topp enn å bli enda en festival som må legge ned på grunn av dårlig økonomi, sier Tage Thorkildse­n.

12.000 på en helg

Han viser til Mosen Dragweeken­d i Danmark, som i august visstnok hadde 12.000 mennesker i løpet av en helg.

– De har kun en enkel stripe, men den er skikkelig preparert. Mosen har riktignok holdt på siden 1982, men det viser hva slags potensiale som finnes, sier Tage Thorkildse­n.

” Det er bedre å stoppe mens man er på topp, enn å bli enda en festival som må legge ned på grunn av dårlig økonomi TAGE THORKILDSE­N

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Rune Bakke (til v.) og Tage Thorkildse­n er ansvarlige for Lista Motorfesti­val.
FOTO: MONA WIKØREN Rune Bakke (til v.) og Tage Thorkildse­n er ansvarlige for Lista Motorfesti­val.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway