Lister

Start i to Lister-byer

Neste år starter sykkelfest­en i Flekkefjor­d og Lyngdal

- Av Karl Birger Saelør

Tour des Fjords ønsker at både Flekkefjor­d og Lyngdal skal vaere startby for en etappe under sykkelritt­et neste år.

Daglig leder Roy Hegreberg bekrefter også at Mandal er høyaktuell som målby for en av etappene.

– Vi venter på at kommunene skal behandle sakene politisk. I løpet av en måned håper jeg vi har alle avtalene i boks, og kan offentligg­jøre hvor vi tenker de forskjelli­ge etappene skal starte og avslutte, sier Hegreberg.

Seks dagers fest

I sommer ble det klart at sykkelritt­ene Tour des Fjords og Tour of Norway blir slått sammen til en seks dager lang sykkelfest. Opprinneli­g var det tanken at Tour des Fjords skulle komme tilbake til Lister i 2020, men etter sammenslåi­ngen av sykkelritt­ene er det lagt andre planer.

Etter avtaler som er gjort for flere år siden, står nå Lyngdal, Flekkefjor­d og Mandal for tur, etter at Farsund og Kvinesdal var sentrale i fjor.

250.000 kroner

–Jeg er positiv til at Lyngdal skal vaere med på sykkelfest­en, og det regner jeg med at politikern­e også er. Tanken min er at vi skal få saken til behandling i neste formannska­psmøte, sier Lyngdals rådmann Normann Udland.

For hver kommune som er involvert er det snakk om en bevilgning på 250.000 kroner. I tillegg kommer de beløp som kommunene ønsker å bruke for å skape mest mulig blest og moro den dagen syklistene kommer til byen.

– Vi har allerede satt av 250.000 kroner på 2020-budsjettet, så det blir egentlig bare å flytte pengene. Når det gjelder det økonomiske på selve dagen, har vi håp om å få til et spleiselag med handelssta­nden, sier Lyngdals rådmann.

Alleen eller Rom

Når det gjelder startsted har han mest tro på Alleen.

– Det finnes to muligheter slik jeg det; Alleen og Rom. Vi vil nok primaert ha ønske om at Alleen blir valgt, sier Normann Udland.

Sandnes og Stavanger har vaert nevnt som sted for 1. etappe, før syklistene skal sykle i Lister og ellers i Vest-agder på de to neste etappene. Rittet skal avsluttes på Østlandet i naerheten av Oslo.

– Men at det blir akkurat slik, er ikke sikkert. Vi jobber med detaljene i øyeblikket. Årets arrangemen­t på Sørlandet var en suksess, og vi fant ut at det var hensiktsme­ssig å komme tilbake allerede i 2019. Vi har tenkt å bruke mye av løypetrase­ene fra årets ritt, og jeg ser ikke bort fra at syklistene kommer innom både Farsund og Kvinesdal, sier Roy Hegreberg.

Kristoff kommer?

I år gikk Tour des Fjords over tre dager fra 24. til 26. mai. Nå skyves etapperitt­et til dagene 28. mai til 2. juni.

Med nytt opplegg og nye datoer vil man i stor grad slippe unna konkurrans­en fra Tour of California og Giro d’italia.

– Dette betyr at sjansene er større for at både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, Norges to største sykkelstje­rner, kommer til å delta, sier Roy Hegreberg.

Jeg er positiv til at Lyngdal skal vaere med på sykkelfest­en, og det regner jeg med at politikern­e også er. RÅDMANN NORMANN UDLAND

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? I år gikk starten for en av etappene på Torvet i Farsund. Neste år blir det etappestar­t både i Flekkefjor­d og Lyngdal.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS I år gikk starten for en av etappene på Torvet i Farsund. Neste år blir det etappestar­t både i Flekkefjor­d og Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway