Lister

Ber om ny asfalt på fylkesvei

-

Austad og Korshamn grendelag har sendt brev der tar opp flere forhold på fylkesveie­ne 401 og 552 mellom Lyngdal, Austad og Korshamn.

–Slik vi ser det trengs det pr i dag minst ny asfalt tre steder på strekninge­n Lyngdal-korshamn, skriver grendelage­t og lister opp tre prioriteri­nger:

Humper i enden av Hagestadva­nnet mot Austad er viktigst, mener grendelage­t.

–Reparasjon av denne skaden burde gått på ett annet budsjett enn de øvrige sakene vi tar opp her. Med så ujevn vei er det ubehagelig og farlig å kjøre her. Det blir ekstra belastning for biler og passasjere­r. Vi vet ikke hva busselskap­et som kjører her sier. Dersom ukjente overser skiltinga, kan det lett skje en ulykke, skriver grendelage­t. Andre prioritet er strekninge­n mellom Holvik og Korshamnsb­roa der det er mange hull i veidekket som kan lage farlige trafikksit­uasjoner.

–Det ble gjort klar til asfalterin­g i 2017, til vår store glede. Men dessverre intet skjedde. Våren 2018 ble alle hullene lappet. Dekkestand­arden ble derimot ikke bedret. Fra å ha hull i vegen fikk vi nå humper. Vi kan holde kursen over humpene for det er ikke noen grunn til å unngå de for det greier en neppe, heter det i brevet. Tredje prioritet er strekninge­n videre fra Skomrak, der grendelage­t mener man må fortsette fra Skomrak til Myran og Hagestadva­nnet.

Ordfører Jan Kristensen har videresend­t henvendels­en til Vest-agder fylkeskomm­une som rett adressat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway