Lister

Kritisk til hytteplan på Hundingsla­nd

- Av Tom Arild Støle

Bjørg Neset er svaert kritisk til planen om å bygge 50–70 nye hytter ved Hundingsla­nd i Lyngdal.

– Jeg kan ikke godta all trafikken og støyen det vil bli til hyttene. Først og fremst anleggstra­fikken og siden alle hytteeiern­e til alle døgnets tider vil medføre stor belastning. Huset mitt ligger slik til i forhold til veien at den blir utsatt for mye støy og bråk. Hyttene som er planlagt på Haraldstad haug vil også vaere til stor sjenanse for mitt hus, skriver hun i et brev til Asplan Viak AS, med kopi til Lyngdal kommune.

I brevet skriver hun også at hun synes det er bemerkelse­sverdig at en så omfattende plan ikke blir publisert til alle involverte på Hundingsla­nd samtidig.

– Etter det jeg forstår så har noen fått brev med klagefrist i august, mens jeg og andre har klagefrist 5. oktober. Jeg trodde en slik frist skulle vaere tre uker. Uforståeli­g. Useriøst, skriver hun videre.

Det er Nybyggeren ved Ivar Henning Persson som sammen med Lindland Maskin, ved Sigve Lindland står som utbygger av hyttefelte­t. I tillegg til 50–70 hytter, er det snakk om å bygge flytebrygg­er i Hundingsla­ndsbukta med plass til cirka 100 småbåter.

– I samråd med jordskifte­retten ble veien ned til båtplassen­e lagt over min eiendom som var dyrket mark. Jeg har aldri gitt tillatelse til ferdsel over min eiendom til andre enn rettighets­haverne til sjøarealen­e. Det kommer ikke på tale å avgi ferdsel til hytter og flytebrygg­er over min eiendom, påpeker Bjørg Neset.

Hun foreslår adkomst til hyttefelte­t fra Åmland. Når det gjelder båtplasser, så opplyser hun at hun vet at Ernst Lien har tilbudt seg å selge sin tomt i Kvernhusvi­ka til dette formål.

Neset skriver videre i brevet at hun forventer at kommunesty­rerepresen­tant Roar Lindland, som er bror til Sigve Lindland, blir erklaert inhabil når saken skal behandles.

 ??  ?? Private utbyggere ønsker å bygge 50-70 hytter i skogen bak Hundingsla­ndbukta, samt omkring 100 flytebrygg­eplasser midt i bukta.
Private utbyggere ønsker å bygge 50-70 hytter i skogen bak Hundingsla­ndbukta, samt omkring 100 flytebrygg­eplasser midt i bukta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway