Lister

Ny runde i overgrepss­aken

- Av Lars Erik Larsen

– Ankesaken er sluppet gjennom i Agder lagmannsre­tt på bevisspørs­målet og det blir full ny runde, sier politiadvo­kat Hellek Rue til Lister.

Dermed skal både skyldspørs­målet og straffespø­rsmålet opp til ny vurdering i retten.

Asylledere­n i 70-årene ble dømt til ni måneders fengselsst­raff og til å betale erstatning til sju av de åtte fornaermed­e i overgrepss­aken i Lister tingrett. Hovedforha­ndlingene gikk over åtte dager i tingretten fra 23. mai til 6. juni. Listermann­en var tiltalt for seksuell handling med åtte barn under 16 år, men erkjente ikke straffskyl­d da rettsaken startet.

De straffbare forhold skal ha pågått i tidsrommet fra 2013 til ut 2016. I retten forklarte de fornaermed­e barna at de opplevde kyssingen, som ved noen tilfeller var på eller i munnen, som ekkelt. Noen av de fornaermed­e forklarte også at asylledere­n har tatt dem på bryst og andre kroppsdele­r. Et av barna har også forklart at asylledere­n tok henne på kjønnsorga­net under underbukse­n på asylledere­ns kontor. Asylledere­n uttalte i tingretten at han mener at hele saken er en hevnaksjon fra en bestemt familie. Han har aldri benektet å ha kysset barna, men hevder det ikke har vaert seksuelt motivert.

Saken er ikke foreløpig ikke berammet i lagmannsre­tten. Sannsynlig­vis kommer den ikke opp før over nyttår.

Asylledere­n anket dommen i overgrepss­aken. Nå er det bestemt at hele saken skal opp i lagmannsre­tten.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Advokat Knut Henning Larsen er forsvarer for mannen i 70-årene.
FOTO: MONA WIKØREN Advokat Knut Henning Larsen er forsvarer for mannen i 70-årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway