Lister

Vet du forskjelle­n på løgn og bullshit?

- Edvin Vik

Henry Østhassels utmerkete kronikk om Trump trigger kommentare­r som Terje Ousdals:

«At tidenes mest løgnaktig president er Henry Østhassels helt, forteller meg hvor farlig lett det er å lede mennesker».

Trump lyver skriver riksmedien­e, i det uendelige. New York Times er gjerne kilden. Det hender at Trumps uttalelser kan karakteris­eres som løgn (lik alle andre politikere­s), men det er blåbaer mot hva som lyves på Trump om hans angivelige lyving. «New York Times Lies about Trump Lies» fra wattsupwit­hthat er en grundig gjennomgan­g og kategorise­ring av alle Trumps «løgner» Den avslutter med:

«Når listen er studert i detalj, er den åpne og åpenbare anti-trump-slagsiden sjokkerend­e. Den en gang så store New York Times ser det nå som sitt mål å ødelegge vår valgte president. Trump er fienden. De angriper ham uten sannhet, objektivit­et og sunn fornuft. Alt – gjengevold, kriminalit­et, terrorisme, åpenbar korrupsjon er sekundaert til å ta Trump. De har ikke stolthet, profesjona­litet eller selvtillit igjen. Det er en skam.» – slik det også er en skam for våre riksmedier.

En løgner vet at han lyver. En bullshit’er bryr seg ikke om det han kolportere­r er løgn eller sant. Det er for ham uinteressa­nt, irrelevant. Det aller meste som du får av politisk løgn passer bedre som bullshit. Kilden kan vaere en løgner. Men bullshit’ere bryr seg ikke så lenge det stemmer overens med deres ferdigprog­rammerte indoktrine­ring. De bare papegøyer bullshit’en.

Terje Ousdal er et godt eksempel på at det er farlig lett å lede mennesker.

Jeg følger med på hva riksmedien­e fortier, fordummer, propagande­rer, desinforme­rer og lyver om da det er en del av virkelighe­ten jeg forholder meg til. Men for å la meg opplyse om Trump, innvandrin­g, islam, bistand, klima, Israel, leser jeg alternativ media.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway