Lister

Hareide må svare på følgende spørsmål

-

Hva med SV? Hva med verdisaken­e våre som er under stadig angrep fra venstresid­en? Og hvordan har han tenkt å kaste Erna?

Hareides tale til landsstyre­t forrige fredag vil gå inn i historiebø­kene. For oss som var til stede er det en dag vi aldri vil glemme.

Vi forstod nok av Hareides bok til at vi kanskje burde vaert forberedt. Men det føltes likevel som om et plaster ble revet av. Hareide gjorde to ting klart: 1) Vi må ut av dagens situasjon og 2) Han vil vurdere et regjerings­samarbeid med Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet.

Å forbli i vippeposis­jonen er umulig. Krfs mange gjennomsla­g drukner i saker regjeringe­n og opposisjon­en ber oss ta stilling til – saker vi egentlig ikke vil avgjøre.

Jeg er uenig i Hareides råd. KRF er et kristendem­okratisk sentrumspa­rti med mest å hente på borgerlig side. Familien, menneskeve­rdet og den kristne kulturarv. Disse verdiene deler vi i større grad på høyresiden enn på venstresid­en.

De erfaringen­e vi har gjort oss de senere årene må KRF legge til grunn for sitt retningsva­lg. Både hvilket grunnlag vi har dannet med regjeringe­n og hva velgerne har signaliser­t.

Hareide nevnte i sin tale tre av Krfs viktigste gjennomsla­g gjennom tidene; røykeloven, nei til krigen i Irak og kontantstø­tten. Likevel nevnes ikke seierne vi har fått til med Høyre. Eller at Arbeiderpa­rtiet går til valg på å avskaffe kontantstø­tten, mens vi sammen med Høyre har økt den. Han snakket om det naere verdifelle­sskapet med Senterpart­iet, uten å nevne deres motstand mot reservasjo­nsretten. Han nevnte heller ikke at Arbeiderpa­rtiet går til valg på tidlig ultralyd, mens Høyres statsminis­ter flere ganger har tatt til orde for å endre dagens abortlov med tanke på barn med downs syndrom.

Hareide vil ta med KRF til venstresid­en i samarbeid med Arbeiderpa­rtiet. Da er det vel på sin plass å minne om alle de gangene KRF har gått hardt ut mot Arbeiderpa­rtiets strenge innvandrin­gspolitikk, bare det siste året. Hva med jubelen på Arbeiderpa­rtiets landsmøte da de fjernet K-en i KRLE? Og har Aufleder Mani Hussaini skiftet mening fra forrige uke da han gikk i angrep på Krfs standpunkt om reservasjo­nsretten?

La oss ikke glemme SV. Partiet som må fungere som et støttepart­i og vaere enda tydeligere på sin røde profil enn Arbeiderpa­rtiet. SV vil kanskje kreve å gi barna flere enn to foreldre. Si nei til kristne privatskol­er. Og sakte, men sikkert kvele støtten til barn i trossamfun­n.

Om dette er veien Hareide vil gå, må han forklare hvordan. KRF har ingen troverdig sak å kaste regjeringe­n på. Vi finner ingen sak som overgår Anundsen svikt overfor asylbarna, eller da Listhaug satt Norge i kok over hennes facebook-status.

Det skal også bli vanskelig å se høstens statsbudsj­ett som så lite attraktivt og uten potensiale at man får en troverdig helomvendi­ng i Stortinget. Senest på fredag lekket regjeringe­n tidenes frieri

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway