Lister

Laget sin egen vinylplate

- Av Bjørn Hoel

«I can hear Hendrix play, Sabbath play, Purple play and Zeppelig play. And wonder what that sound has gone, while I play along with my guitar.»

Slik lyder en strofe fra den rykende ferske vinylplata som Bernt Magne Grimsby og Ricki Holland Henning nettopp har fått i hus. De to utgjør bandet Dismal Conditions (dystre omstendigh­eter, eller noe sånt). De er begge fra Lista, og vi møter dem hjemme på gården til Bernt Magne på Grimsby. De har laget tekst og musikk selv, og har også betalt omkostning­ene for å få laget den.

– Det har gått med mye penger på dette. Men vi synes det var verdt det. Det er en herlig følelse å vaere med å skape noe, sier Ricki, som er slagverkan­svarlig.

– Vi har nå 150 hver som vi skal prøve å selge hver for oss, men vi regner ikke med at dette går unna på en dag, forteller Bernt Magne Grimsby, vokalist, gitarist med mer.

– Men vi drømmer jo om å selge mange flere enn de 300, da, smiler Ricki.

PLATA ER produsert i studioet til Endre Kirkesola i Kristiansa­nd. Han er godt kjent i musikkmilj­øet og er både musiker, arrangør, låtskriver, lydteknike­r og ikke minst plateprodu­sent.

– Han er veldig dyktig, og har bidratt sterkt til at kvaliteten har blitt som den har blitt. Når vi bestemte oss for at vi ville gå for vinyl, med god lyd, hoppet vi bare i det. Vi tok det bare fortløpend­e, og det er jo litt gøy, sier Grimsby og fortsetter:

– Teknikeren fortalte oss at han hadde truffet mange på pub, som sa at de gjerne ville lage en slik plate, men det blir jo sjelden noe av. Men nå har vi gjort det. OG DET ER altså snakk om hard rock, a la Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin, Jimmy Hendrix og så videre. Grimsby beveger seg bort til platespill­eren, legger på side 1 av 4, og lar oss først høre noen låter. Vi hensettes umiddelbar­t til egen oppvekst, på 60-70-tallet. Det er få ting som kan gjenskape følelser og minner som musikk man har et naert forhold til.

– En viktig grunn til at vi ville ha musikken på vinyl, og ikke på CD er nettopp, er lyden. Den er vi nå godt fornøyd med, ikke minst fra slagverk, sier Ricki.

Dismal Conditions har tidligere laget fire Cder.

DET ENE sporet, som har fått tittelen «Late sixties, earley seventies» oppsummere­r hva plata egentlig handler om, ifølge Bernt Magne Grimsby.

Han går igjen bort til platespill­eren og legger stiften forsiktig inntil det riktige sporet. Det høres svak knitring fra rillene. Snart flommer igjen røff rockesound ut av høyttalern­e hjemme i den retro-inspirerte stua.

«Can you see, can you see, can you see what I see. Can you hear, can you hear, can you hear what I hear .... »

«I can hear Hendrix play, Sabbath play, Purple play and Zeppelig play. And wonder what that sound has gone, while I play along with my guitar.»

Stemmen til Grimsby kunne tilhørt en superstjer­ne, tenker vi. Hadde noen sagt at denne plata hadde solgt i tusenvis, vil vi trodd det. For det er god kvalitet hele veien, både på sangstemme, gitar og ikke minst rytmedelen.

En viktig grunn til at vi ville ha musikken på vinyl, er lyden. RICKI HOLLAND HENNING

 ??  ?? De stolte musikerne Bernt Magne Grimsby og Ricky Holland Henning med den ferske vinyl-lpen mellom seg.
De stolte musikerne Bernt Magne Grimsby og Ricky Holland Henning med den ferske vinyl-lpen mellom seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway