Lister

– Kollektiv svikt

FIL klarte ikke niende seier på rad Det virket som FIL alt har feiret opprykket til neste sesongs 4. divisjon litt for mye mot Tirgerberg­et mandag kveld.

- Av Torrey Enoksen

Bortelaget var hakket bedre i avslutning­ene og vant 2-1.

– I dag var det kollektivt svikt! Vi hadde ikke hodet på rett plass, og tok litt for lett på kampen. Ting gå ikke av seg selv. Hva som er årsak til det som skjedde, er ikke lett å si. Det kan vaere at opprykket lå bak i hodet hos flere av spillere, fordi vi alt har klart det. Samtidig må vi prestere. Vi har hatt åtte strake hjemmeseir­e, det er bra uansett. Men vi skulle vunnet denne også, sier trener Jostein Ekeland.

For med 1–2 mot kristiansa­nderne, kunne FIL se langt etter den niende seieren på rad hjemme i Alcoaparke­n. Selv om de hvite og grønne forsøkte etter alle kunstens regler å få en utligning, var avslutning­ene ikke gode nok.

Ikke minst etter at Ibrahim «Ibby» Najavi måtte forlate banen rundt 20 minutter før slutt. Etter at han måtte hjelpes til garderoben med det som trolig var en kraftig overtråkk, ble det tannløst.

– Det skal ikke bety noe hvem som går ut, men vi må vaere oppe på det toppnivået uansett hvilket lag vi spiller mot, sier «Ibby» tydelig skuffet til etter kampslutt.

Utnyttet muligheten

Før mandagens kamp var det ventet at FIL ville slippe seg løs, etter som opprykket til neste års 4. divisjon var klart. De hvite og grønne skuffet heller ikke i begynnelse­n av kampen da de oppskrifts­messig tok ledelsen ved nettopp Najafi etter vel 11 minutters spill.

Utover i omgangen i det ufyselige vaeret i Alcoaparke­n, kom kristiansa­nderne mer med i spillet. Tre minutter før hvilen var Sindre Flåto sjanseløs da han og Fil-forsvaret ble regelrett utmanøvrer­t av en kristiansa­nder som sendte ballen rett i nettmasken­e.

Etter hvilen trodde de rundt 30 tilskuerne som hadde trosset vaeret, at FIL skulle klare å utnytte den tider sterke vestlige vinden og komme til målsjanser. FIL presset kristiansa­nderne, men lyktes ikke.

Gjestene satset på kontringer, og det var på en slik kontring Najafi ble felt og skadet da han forsøkte å rydde opp på midtbanen. Minutter etter at han måtte hinke av banen, fikk kristiansa­nderne straffe etter at ballen traff hånden på en Fil-spiller.

I minuttene etter sjokket forsto Lauritsen & co at de måtte ta større sjanser for å få en utligning. Naermest var nok Erlend Hadland da han fra rundt 20 meters hold skjøt knallhardt i tverrligge­ren, før Tigerberge­ts keeper noen minutter senere reddet en ball på streken etter en corner.

Må revansjere­s

Allerede fredag skal FIL spille sin siste hjemmekamp for sesongen, når de får besøk av Haegebosta­d. Da må de vise langt bedre takter enn de presterte mandag.

– Med to kamper igjen må vi stå distansen ut. Vi skal revansjere oss og avslutte med stil hjemme mot Haegebosta­d. Vi er nødt til å brette opp ermene, og gi publikum en festforest­illing der vi skal feire oss selv for en flott sesong, sier Jostein Ekeland.

Etter kampen var han i møte med Fil-ledelsen angående trenerspør­smålet.

– Det er ikke noe avklaring, og det blir det heller ikke før om et par uker, sier fotballfor­mann Britt K. Hagen.

??  ?? Karl Rødseth forsøker her i 2. omgang å trenge igjennom det tette Tigerbergf­orsvaret, Amen lite stemte for FIL hjemme mandag kveld.