Lister

– Jo flere lokalderby jo gøyere

Klart for opprykksth­riller

- Av Karl Birger Saelør

Det sier FILS toppscorer og tidligere Lyngdal-spiller Kim Andre Lauritsen.

31-åringen fra Farsund var toppscorer for Lyngdal i 2008, 2009 og 2010. Goalgetter­en tror mest på MK i den spennende avslutning­en i 4. divisjon.

– Jeg tror MK rykker opp. Mandalitte­ne virker sterkere og ser ut til å ha fått noen solide forsterkni­nger nå i innspurten av sesongen, sier Lauritsen.

Samtidig tror han Lyngdal vil mestre oppgaven, hvis laget rykker opp.

– Om Lyngdal rykker opp, klarer de nok å få inn nok spillere til at de beholder plassen i 3. divisjon; selv om det blir beintøft med lange reiser og mye tøffere motstand, sier Lauritsen.

Når det gjelder onsdagens meget viktige kamp mot Våg tror FILS toppscorer at Lyngdal kommer grusomt tilbake etter tapet mot Kvinesdal og slår Våg 4–1.

God målforskje­ll

At MK og Våg spilte 1-1 og delte poengene på søndag, passet Lyngdal greit. En titt på tabellen sier at Lyngdal, takket vaere sin gode målforskje­ll, vil ha gode muligheter til å rykke opp hvis laget vinner sine tre siste kamper; hjemme mot Våg, borte mot Fløy 2 og hjemme mot Arendal 2.

Lister har vaert i kontakt med flere tidligere Lyngdal-spillere, og meningene er svaert delte når det gjelder de rødes muligheter i den spennende sesongavsl­utningen.

Tror på MK

Christian Tveit var toppscorer på Lyngdal sammen med Lauritsen i 2010. 26-åringen fra Farsund tror mest på MK.

– Jeg tror MK rykker opp. De har fått inn mange gode spillere mot slutten av sesongen som gjør at de ser veldig bra ut på papiret. Hvis Lyngdal rykker opp, må klubben raskt ut på spillemark­edet og sikre seg erstattere for de som har signaliser­t at de forlater klubben etter sesongen, sier Tveit.

Han tror på en jevn kamp mot Våg. Christian Tveit tipper 3-3, og at Peder Sanden (2) og Johan Sanden (1) scorer for de røde.

– Hjernen sier nei

Glen Naglestad (53), støttespil­ler på Lyngdal både på 80- og 90-tallet, tror Lyngdal vinner 2-1 i et tett og jevn kamp mot Våg, men opprykk stiller han seg tvilende til.

– Hjertet sier ja, men hjernen sier nei. Jeg tror Lyngdal blir nummer to etter MK. Og det synes jeg er en meget god prestasjon basert på hvor mange spillere som Lyngdal har hatt tilgjengel­ig i høst og ikke minst på treningene. Dersom klubben ikke erstatter de som skal slutte med kvalitetss­pillere, så har ikke Lyngdal noe i 3. divisjon å gjøre. Da er alternativ­et med lokaloppgj­ør mot Flekkefjor­d, Kvinesdal og FIL en bedre løsning, sier Glen Naglestad.

– Har muligheter

Roger Rasmussen (46) har en lang rekke sesonger bak seg på A-laget.

– Lyngdal har alle muligheter til å fikse dette, men stallen må forsterkes kraftig. Hvis ikke er det bedre å spille lokaloppgj­ør i 4 divisjon, sier den tidligere midtbane-eleganten, som tror Lyngdal kommer sterkt tilbake etter tapet mot Kvinesdal og vinner 3-1 mot Våg.

Jens Petter Toft (48) bøttet inn mål for Lyngdal på 80- og 90-tallet og var toppscorer en rekke sesonger.

– Jeg tror MK rykker opp. Lyngdal har absolutt muligheten, men jeg mener laget heller bør vaere i 4. divisjon og spille lokaloppgj­ør mot FIL, Kvinesdal og Flekkefjor­d. Det er en god nok arena for unge spillere, sier Toft, som tipper 3-2 til Lyngdal i kampen mot Våg.

–Jeg tror dette blir vanskelig for Lyngdal. Kampen mot Kvinesdal synes jeg var meget svak. Klarer guttene å spille som de gjorde borte mot Express, kan det vaere en liten mulighet, sier Steven Simonsen (60), Lyngdals storscorer på 70- og 80-tallet.

Han mener laget i øyeblikket ikke holder 3. divisjonss­tandard.

– Det må gjøres en god jobb på spillermar­kedet, hvis det skulle bli opprykk . Jeg tror Lyngdals spillere vil trives bedre med å bli vaerende i 4. divisjon og spille mange interessan­te lokaloppgj­ør, sier Steven Simonsen, som tipper 3-1 til Lyngdal mot Våg.

– Stor nivåforskj­ell

Tidligere spiller og trener Frank Våge Skårdal tror Lyngdal rykker opp, hvis de tar tre poeng mot Våg; men er klar på at flere grep må tas hvis det skulle bli 3. divisjon neste år.

– Stallen er i dag ikke god nok til å spille i 3. divisjon. Det er stor nivåforskj­ell på 3. og 4. divisjon. Stallen må forsterkes og treningsme­ngden økes, men opprykk vil også kreve et løft økonomisk, sier den tidligere Start- og Ol-landslagss­pilleren.

– Jeg ønsker at Lyngdal skal spille i 3 divisjon, men da må klubben bli enda mer profesjone­ll enn den er i dag, og det må vaere en langsiktig plan og satsing, sier Frank Våge Skårdal, som tror det blir jevnt mot Våg med ettmåls-seier til et av lagene.

– Jeg håper for vår del at Lyngdal blir i 4. divisjon. Jo flere lokalderby jo gøyere.

 ??  ?? FILS toppscorer Kim Andre Lauritsen håper på lokaloppgj­ør mot gamleklubb
FILS toppscorer Kim Andre Lauritsen håper på lokaloppgj­ør mot gamleklubb

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway