Lister

Suveren norgesmest­er

- Av Tom Arild Støle

Lyngdølen Carl Petter Sommerseth (32) blir bare sterkere og sterkere.

Søndag ble han norgesmest­er i styrkeløft, og forbedret sin egen norske rekord, etter å ha løftet totalt 849 kilo!

Historisk

Lyngdølen, som represente­rer Oslo styrkeløft­erklubb, satte også personlig rekord i markløft med 351,5 kilo, mens han løftet 290 kilo i knebøy og 207,5 kilo i benkpress.

Ingen i Norge har noen gang løftet mer i markløft utstyrsfri­tt enn det Carl Petter Sommerseth gjorde søndag. Dermed er lyngdølen historisk.

– Det var kjempemoro, og jeg er veldig godt fornøyd, tatt i betraktnin­g at jeg også var stevneansv­arlig og har brukt vanvittig mange dugnadstim­er de siste dagene som oppladning til mesterskap­et, sier Sommerseth til Lister24.

Mål om 900 kilo

I konkurrans­e med 14 andre utøvere vant 32-åringen fra Lyngdal klassen for utøvere under 120 kilo med solid margin. Vedkommend­e som vant sølvmedalj­e løftet totalt 817,5 kilo.

– Jeg er godt fornøyd med det, men vet at jeg har mer å gå på. Det må jeg også ha om jeg skal klare å nå målet mitt om en topp tre-plassering i EM i styrkeløft i Litauen om åtte uker, forteller Sommerseth.

Han antar at han for å vinne Em-medalje må løfte naermere 900 kilo, noe han absolutt mener er realistisk.

– Jeg øker sakte men sikkert. Forbedring­en det siste året har vaert størst i markløft, der jeg har økt fra 324,5 til 351,5 kilo, sier 32-åringen.

Løftet mest av alle

Før søndagens mesterskap hadde han for seg selv en hemmelig målsetting om å løfte mest av samtlige 160 deltakere i mesterskap­et. Det klarte han. Det var ingen verken i klassen under Sommerseth­s klasse eller i klassen for utøvere over 120 kilo som matchet den råsterke lyngdølen.

For tre uker siden ble han også vest-europeisk mester, etter å ha løftet totalt 848,5 kilo sammenlagt. Sommerseth trener mellom 12 og 16 timer i uken, og anslår at han på den tiden løfter mellom 30 og 40 tonn. Når 32-åringen setter seg på flyet til Litauen i desember, er det første gang han deltar i EM.

 ??  ?? Carl Petter Sommerseth ble norgesmest­er i styrkeløft søndag, etter å ha løftet til sammen 849 kilo i markløft, knebøy og benkpress. Dette bildet er fra vest-europeisk mesterskap fra Hamar i september.
Carl Petter Sommerseth ble norgesmest­er i styrkeløft søndag, etter å ha løftet til sammen 849 kilo i markløft, knebøy og benkpress. Dette bildet er fra vest-europeisk mesterskap fra Hamar i september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway