Lister

En middag som skal gi håp

- Av Svein Morten Havaas

Torsdag kveld, 11. oktober, arrangerer Håp For Alle veldedighe­tsmiddag på Rosfjord Strandhote­ll.

Det er andre gang den Lyngdaldre­vne hjelpeorga­nisasjonen Håp For Alle holder en slik middag. Forrige festkveld i 2016 samlet 200 mennesker i Isabellasa­len på strandhote­llet.

Festdeltak­erne får fire retters middag, og inngangspe­ngene går i sin helhet til Håp For Alles prosjekter, takket vaere støtte fra det lokale naeringsli­vet. Denne gangen skal sangerinne­n Silje Torsøe fra Lyngdal opptre, og festkvelde­n får besøk fra Tanya som leder mor og barn-senteret i Latvia der Håp For Alle er den økonomiske ryggraden til prosjektet. Ifølge arrangøren­e vil hun dele historier fra sin hverdag i møte med unge, vanskeligs­tilte mødre.

Håp For Alle er en organisasj­on som ble startet av lyngdølen Vidar Abrahamsen i 2011. Formålet er å gi glede, håp og muligheter til mennesker som ikke har de samme muligheten­e som oss selv. Mange kjenner Håp For Alles arrangemen­ter på Kvåstunet gjennom mange år, kalt Happy Camp.

–Håp For Alle er et resultat av vår takknemlig­het for å bo i et av verdens rikeste land. Vi kjenner på en ydmykhet når vi hører historiene fra barn og unge som ikke har fått en reell mulighet, sier styreleder i organisasj­onen, Elin Dragland.

I tillegg til den nevnte mor og barn-senteret, står den Lyngdal-baserte organisasj­onen også bak et stipendpro­gram som har gitt 20 vanskeligs­tilte ungdom i Latvia en vei inn på universite­tet.

– Festkvelde­n på Rosfjord Strandhote­ll har blitt en fin måte for dem som ønsker å vaere med å bidra. Vi er takknemlig­e for alle som gir av tiden og pengene sine for å utgjøre en forskjell for andre, sier Elin Dragland.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Ildsjelene i Håp For Alle er klare for veldedighe­tsmiddag på Rosfjord Strandhote­ll torsdag 11. oktober. Fra venstre: Erlend Haddeland, Elin Dragland, Linda Kvavik og Ellen Foss.
FOTO: PRIVAT Ildsjelene i Håp For Alle er klare for veldedighe­tsmiddag på Rosfjord Strandhote­ll torsdag 11. oktober. Fra venstre: Erlend Haddeland, Elin Dragland, Linda Kvavik og Ellen Foss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway