Lister

Ber om fritak fra leiekostna­der

- Av Svein Morten Havaas

Bakgrunnen for søknaden, som er sendt av Trond Rafoss på vegne av selskapet, er at det planlagges en omlegging av driftskons­eptet.

Søknaden er sendt per ebrev til havnestyre­t i Farsund ved havnefogd Tom Egil Ravndal.

Siden oppstarten sommeren 2016 har Skalldyr Norge AS arbeidet hardt for å utvikle en levedyktig virksomhet i fiskemotta­kslokalet i Listahavn, ifølge Rafoss.

–Vi var kjent med at andre hadde prøvd før oss og ikke lyktes. I Skalldyr Norge sin driftsmode­ll ville vi forsøke noen andre ideer til driftsoppl­egg for å utvikle lønnsom virksomhet basert på skalldyr. Dessverre har det nå vist seg at heller ikke vårt opplegg i sin nåvaerende form har lyktes med å skape lønnsom drift, skriver Rafoss - og fortsetter:

– Skalldyr Norge AS har konkludert med at vi nå må igjennom en fase med omlegging og utvikling av et nytt driftsoppl­egg. Vi ønsker ikke å gi opp i Listahavne­n. Vi ønsker å gjøre det vi kan videre for å utvikle liv og røre her, understrek­er han.

Det er i denne sammenheng­en at ønsket om fritak for leiekostna­der fremmes. Rafoss ber om at dette innvilges frem til årsskiftet.

– Vi vil presentere et opplegg for videre drift før jul i år, lover Trond Rafoss i søknaden.

Skalldyr Norge AS i Listahavn på Borhaug ber kommunen om leiefritak.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? I juli i fjor smilte Trond Rafoss bredt da Skalldyr Norge AS gjenåpnet dørene i fiskemotta­ket i Listahavn på Borhaug. Nå tar selskapet en timeout for å utvikle et nytt driftsoppl­egg.
FOTO: BJØRN HOEL I juli i fjor smilte Trond Rafoss bredt da Skalldyr Norge AS gjenåpnet dørene i fiskemotta­ket i Listahavn på Borhaug. Nå tar selskapet en timeout for å utvikle et nytt driftsoppl­egg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway