Lister

Kan få ny studieretn­ing

- Av Signe Marie Rølland

Ny studieretn­ing ved Byremo videregåen­de skole kom opp som en ekstrasak i fellesnemn­da torsdag.

TT Anlegg har blitt kontaktet av Byremo videregåen­de skole (BVG) vedrørende deres plan om etablering av ny studieretn­ing for Anleggstek­nikk, VG2. De har hatt møte med skolen og litt dialog den siste tiden for å diskutere muligheter.

Innenfor fagområdet til TT Anlegg har BVG i dag følgende tilbud: Vg1: Teknikk og industriel­l produksjon, Vg1 Bygg- og anleggstek­nikk og Vg2 Arbeidsmas­kiner Anleggstek­nikk vil bli et nytt tilbud på nivå 2 (Vg2).

Utdannings­programmet omfatter produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehol­d av bygninger og anlegg med tilhørende tekniske installasj­oner. I tillegg vektlegges anleggsfag­et med maskinkjør­ing og diverse grunnarbei­d. Skolen har egne maskiner som gravemaski­n, hjullaster og traktor. Undervisni­ngen veksler mellom teori, praksis, og bruk av IKT i tråd med moderne laeringspr­insipper.

Fellesnemn­da ga torsdag en felles uttalelse til rektor ved Byremo videregåen­de skole, Jan Telhaug, om at de ønsker at denne klassen opprettes og at de gjerne vil støtte dem i dette arbeidet.

Fellesnemn­da i nye Lyngdal talte varmt for å få studieretn­ingen anleggstek­nikk VG2 ved Byremo videregåen­de skole.

 ??  ?? Byremo videregåen­de skole kan få anleggstek­nikk VG2.
Byremo videregåen­de skole kan få anleggstek­nikk VG2.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway