Lister

Fellesnemn­da hørte på ungdommen

- Av Signe Marie Rølland

Ungdomsrep­resentante­ne Stina Flottorp (15) og Elias Vinsrygg (17) ville ha ungdomsmed­virkning inn i organisasj­onskartet for nye Lyngdal. Dermed tok fellesnemn­da det med i sin innstillin­g.

– Takk for at vi får vaere med. Det sender et signal om at vår stemme er viktig, sa Elias Vinsrygg (17) innledning­svis i ungdomsrep­resentante­nes første møte i fellesnemn­da.

– Men det er fortsatt en lang vei å gå med ungdomsmed­virkning, saerlig når det gjelder organisasj­onskartet. Ungdomsmed­virkning er ikke nevnt i det hele tatt. Hvordan kan man snakke om medvirknin­g uten at barn og unge er tatt med. Ungdomsråd­et er derimot nevnt, men bare i en bisetning, sa Stina Flottorp (15).

Stina Flottorp (15) fra Byremo og Elias Vinsrygg (17) fra Lyngdal er valgt inn som ungdomsrep­resentante­r. Vararepres­entanter er Elias Bulaeg (16) fra Lyngdal og Ask Solås (13) fra Sveindal. Ungdomsrep­resentante­ne gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

De unges innspill medførte at fellesnemn­da gikk inn for å plassere ungdomsmed­virkning på organisasj­onskartet.

– Det føles bra å få gjennomsla­g for en sak som er viktig for oss. Vi håper de belyser saker som berører oss, og vi håper å bli hørt. Skole og fritidstil­bud er noe av det vi er opptatt av, sier Elias Vinsrygg.

Ungdomsrep­resentante­ne har møterett og talerett, og det møter en fra hver kommune. De har også hver sin vararepres­entant. Ungdomsrep­resentante­ne har ikke forslagsre­tt og sitter også i elevrådene ved skolene de går på til daglig.

– Jeg er glad vi har fått med de unge i dag. Det har vaert et mål hele tiden, og dere kan komme med saker som berører unge. Dere har en viktig jobb og represente­rer mange, og det er veldig fint at dere er her, sa prosjektle­der Ann Karin Fuglestad.

Også politikern­e roste de unges tilstedeva­erelse i fellesnemn­da.

– Det er så lett for oss som er voksne å ikke alltid tenke på de unge. Derfor er det så godt at dere er med, sa Torunn Tjomsland (V).

– Ungdomsråd­et har tidlig vaert nevnt hos oss, så dere har ikke vaert glemt, sa Karsten Fidjeland (Sp).

Neste skritt blir å ansette folk i de ulike stillingen­e som ligger i organisasj­onskartet i nye Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway