Lister

Får 110 båtplasser i Hausvikvåg­en

- Av Torrey Enoksen

Med 18 mot 11 stemmer besluttet kommunepol­itikerne i Lyngdal at Hausvik eiendom får etablere et småbåtanle­gg med inntil 110 plasser.

Dermed gikk et flertall av lokalpolit­ikerne inn for flertallsi­nnstilling­en fra Hovedutval­get for miljø–, plan og drift.

Rådmannen hadde på sin side innstilt på at Hausvik eiendom måtte redusere antall båtplasser til 78.

Arbeidet med å utarbeide både denne og en regulering­splan som Kai Ingebretse­n står bak, har pågått i over ti - tolv år.

Hausvik Eiendom, som ledes av Gudmund Håland, ønsker å etablere opp i mot 65 fritidsbol­iger i et område mellom Hausvikvåg­en og Hausvik Fort. I området er det i dag et 40-talls boenheter, i tillegg til turistbedr­iften Hausvik Maritime.

For å sikre alle mulighet for en småbåtplas­s, har Hausvik Eiendom i sitt forslag til regulering­splan regulert inn 110 plasser ved et flytebrygg­eanlegg.

Innenfor 100-metersbelt­et er det planer om å sette opp et naust og sløyebod for fisketuris­tene like ved småbåtanle­gget.

Fylkesmann­en og fylkeskomm­unen har blant annet påpekt at det biologiske mangfoldet i området vil bli berørt med ytterliger­e et stort småbåtanle­gg i området. Fylkesmann­en påpeker videre at så mange båtplasser vil også virke negativt for naturmiljø­et i tillegg til landskapet og allmennhet­ens interesser i området.

Dette var også årsak til at administra­sjonen i Lyngdal ville redusere antall båtplasser.

Fra før av har kommunen vedtatt at det kan anlegges 90 båtplasser i tilknyttin­g til regulering­splanen som Ingebretse­n-familien har utarbeidet.

Blir de to planene gjennomfør­t, kan det bli 200 småbåtplas­ser i det lille området.

Under debatten mente Krfs Jon Are Åmland at politikern­e skulle forholde seg til anbefaling­ene fra blant annet Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder og Vest-agder fylkeskomm­une som anbefaler å redusere antall båtplasser til 78.

Leder av hovedutval­get, Roar Lindland fra Høyre, mente at en burde regulere inn så mange båtplasser som mulig nå ved anlegget, ettersom planen omfatter 65 boenheter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway