Lister

Ber om katte-hjelp

Mener det er på tide Kvinesdal kommune tar ansvar

- Av Åse Astri Bakka

– Jeg skriver til deg, da det de siste årene har vaert et stort problem med mange katter som ingen tilsynelat­ende eier rundt bygget til Kvinesdal Omsorgssen­ter.

Slik innleder leder Anne Lise Skoie Risøen i sentralsty­ret for Dyrebeskyt­telsen Norge e-brevet hun har sendt ordfører Per Sverre Kvinlaug i Kvinesdal.

Hun har merket brevet med emnet «Katteprobl­ematikk rundt Kvinesdal omsorgssen­ter».

– Dyrebeskyt­telsen Norge, Flekkefjor­d har de siste 5-6 år vaert på flere innfangnin­gsaksjoner på tomten deres etter at de hvert år har fått flere henvendels­er fra både ansatte ved heimen og andre som bor på eller besøker området, opplyser Skoie Risøen i henvendels­en.

Hun forteller at noen av kattene har vaert syke med blant svulster, dårlige tenner og virussykdo­mmen FIV, som minner om HIV hos mennesker.

–De fleste har vaert sky og redde og vanskelige å omplassere, skriver sentralsty­relederen.

Det er også hentet inn flere kull med kattunger som Dyrebeskyt­telsen har klart å finne nye hjem til etter at de er blitt kastrert, vaksinert og id-merket dem med chip - alt på foreningen­s egen regning.

Møte tidligere i år

Tidligere i år ble det avholdt et møte om temaet der Dyrebeskyt­telsen Norge Flekkefjor­d, veterinaer Eli Ovedal, Mattilsyne­t og representa­nter fra kommunen deltok.

– Det var da en koloni på åtte relativt små katter utenfor dagsentere­t det var mest snakk om. Dyrebeskyt­telsen Norge Flekkefjor­d fanget inn alle de åtte kattungene og kommunen skulle ta på seg ansvar i forhold til å informere beboere rundt om viktighete­n av kastrering. Dyrebeskyt­telsen Norge Flekkefjor­d sendte deretter et brev til Kvinesdal kommune for å informere om møtet som var avholdt med oppfordrin­g om at kommunen selv måtte ta ansvar og initiativ til å få dette under kontroll.

Problemet vokser

Lokalavdel­ingen i Dyrebeskyt­telsen mener at ingenting er gjort i etterkant av møte, og opplever at problemet bare vokser.

– Foreningen har ikke kapasitet eller ønske om å bistå videre når de ser at kommunen ikke foretar seg noen ting. I den forbindels­e har de kontaktet Dyrebeskyt­telsen Norge sentralt og bedt om bistand, opplyser Skoie Risøen i brevet til ordføreren.

Hun har selv vaert i kontakt med Mattilsyne­t i anledning denne saken. Ifølge sentralsty­relederen plasserer Mattilsyne­t ansvaret hos Kvinesdal kommune som eier av tomten og bygget.

Vil ha ordføreren med

– I den forbindels­e ønsker vi et dialogmøte for å løse dette. Vi ønsker at du selv møter, da det tidligere møtet med ansatte på heimen ikke har hatt ønsket effekt. Vi mener at dette må forankres høyere oppe, anmoder hun og legger til at det også er økonomisk aspekt ved dette.

– Det er ikke rett at en frivillig organisasj­on blir sittende med regningen, etter forespørse­l om å bistå kommunen med noe som er et kommunalt anliggende. Vi ønsker derfor å avholde dialogmøte, ber Anne Lise Skoie Risøen.

Må vente litt

Rådmann Jens Arild Johannesse­n bekrefter at det er et møte på trappene. Det må imidlertid vente til månedsskif­tet ettersom ordføreren er opptatt på stortinget i oktober.

– Kommunen har til hensikt å finne en god løsning på saken.

De fleste har vaert sky og redde og vanskelige å omplassere ANNE LISE SKOIE RISØEN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway