Lister

Telenor igjen

- Den Himmelske Freds Plass 11/10-2018 Per Inge Almås

Vi fikk sparken av Telenor, linja ble lagt ned (og ligger fremdeles i veigrøfta). Det var for dyrt for Telenor å holde den i stand.

Dette har tidligere vaert omhyggelig dekket av Lister.

Vi fikk «generøst» tilbud fra Telenor om Mobil «hjemmetele­fon». Og «Det skulle ikke koste oss noe ekstra». (Nei, for vi hadde jo i sin tid kjøpt fasttelefo­n-abonnement hos Telenor.)

Vi fikk installert den nye, fantastisk­e, kinesiske hjemmetele­fonen. Ekstra antenne ble satt opp. Jo, den virket litt, selv om det hele tiden var skurring og skraping i andre enden av linja. Vi klagde. Telenor sin montørersk­e kom med ny telefon, ringte en kollega og sa at nå var alt i orden. Skurr og skraping også på denne telefonen. Vi måtte ofte spørre samtalepar­tneren om igjen «Hva sa du nå?» Ringelyden var så svak at vi ikke hørte telefonen når TV eller radio sto på!! Ikke var det mulig å få biapparat heller, slik vi hadde hatt før.

Ny klage til Telenor. Men vi opplever også det samme som Mariann Utheim i Spind, som har vaert uten Internett i 19 dager: Telenor sine folk virket helt uinteresse­rt i å snakke med oss.

Utviklinge­n siden har vaert at den siste uken har vi vaert uten telefon. Ringer vi, så bryter det når røret blir tatt av i andre enden. Vi har også i ettertid fått vite at av og til de vi har ringt opp, høre hva vi sier, men ikke andre veien. Kommer en sjelden gang et ringesigna­l igjennom til oss, bryter det idet vi løfter røret av. Summetone finnes heller ikke, men det gjør ikke noe, sier Telenor!

Her er heller ikke brukbart mobilsigna­l. I viktige tilfeller, må vi sette oss i bilen, kjøre over 1 km til vi får mobilsigna­l, for så å ringe via bilen. En mager trøst kan vaere at SMS av og til går igjennom, men kommer fram, gjerne først neste dag! Fortvilels­en av å vaere uten telefon stiger fra dag til dag.

Dette er tjenesten fra Telenor, dette kjøper, og betaler vi for!!!

Det siste er at Telenor nå forlanger å få vite hvilke nummer vi har prøvd å ringe, og hvilke nummer som har ringt oss. Hvordan skal vi kunne vite det siste? Vi vet jo ikke hvem som prøver å ringe oss?

Men Telenor må kontroller­e at det vi sier, stemmer!

Vi har Internett, fra et annet selskap. Vi hadde Telenor, men fikk så dårlig signal, at vi gikk over til et annet selskap. Det vi har nå, er ikke fullgodt, men såpass at vi kan leve med det. – Og mye, mye bedre enn Telenor!!!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway