Lister

Remikset av verdenskje­nt DJ

- Av Svein Morten Havaas

Pianist og komponist Lars Jakob Rudjord er blitt remikset av den wverdenskj­ente scratch Dj-en Kid Koala.

Remiksen av instrument­allåten «Horisont» slippes på Fyrlyd Records fredag 12. oktober.

DE TO ARTISTENE møttes da Rudjord spilte inn sitt album «Indiepiano» i Studio G i Brooklyn, New York.

– Det begynte med at produsente­n min, Joel Hamilton, inviterte meg med på konserten til en venn av ham i Brooklyn. Vennen var Eric San aka Kid Koala, og konserten var en av de mest inspireren­de forestilli­ngene jeg har opplevd: «Nufonia Must Fall», en konsert med live dukketeate­rfilm, forteller Rudjord.

DAGEN ETTER besøkte Eric og Ryan Lott (aka Son Lux) Rudjord og hans crew i studio mens farsundsma­nnen spilte inn piano på «Horisont».

– Grunnlaget for låta var et keyboardmø­nster vi hadde loopet på Joels Studer-båndspille­r, og Eric kunne ikke dy seg for å fikle litt med båndet så snart han kom inn i kontrollro­mmet. Resultatet ble noen små pitch-endringer som viste seg å vaere akkurat det vi trengte for å få produksjon­en til å blomstre. Vi krediterte faktisk Kid Koala for å «accidental­ly touching the tape loop» i coveret, forteller Rudjord.

DA ERIC San senere sa ja til å gjøre en remix fra albumet, ble det dermed naturlig å velge «Horisont». – I remixen tar Kid Koala Rudjords klassisk-inspirerte sound med inn i sin egen lydverden, dominert av analog prosesseri­ng og vinyl-scratching, og presentere­r en spennende, ambient tolkning av låta, forteller pianisten og komponiste­n fra Farsund.

MED BASE i Farsund og på Listahalvø­ya er Lars Jakob Rudjord en av svaert få norske artister på den stadig voksende scenen for moderne neoklassis­k musikk, hvor pionerer som Nils Frahm, Olafur Arnalds og Max Richter har ledet an de siste årene. Rudjord blander sine akustiske, klassiskin­spirerte pianomelod­ier med synther, strykere, beats og elektronik­k, og inviterer lytterne med inn i sin helt egne lydverden.

Han har gitt ut to album på Fyrlyd Records til strålende anmeldelse­r, både her hjemme og i Storbritan­nia og USA. «Indiepiano» ble blant annet kåret til «Best new release 2016» av The Vinyl Anachronis­t.

Ifølge Fyrlyd Records vil det komme ny plate fra Lars Jakob Rudjord i 2019.

Eric kunne ikke dy seg for å fikle litt med båndet så snart han kom inn i kontrollro­mmet. LARS JAKOB RUDJORD

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Rudjord møtte DJ Kid Koala i Studio G Brooklyn, New York. På bildet sees fra ventre: Joel Hamilton, Lars Jakob Rudjord, Ryan Lott (Son Lux) og Kid Koala.
FOTO: PRIVAT Rudjord møtte DJ Kid Koala i Studio G Brooklyn, New York. På bildet sees fra ventre: Joel Hamilton, Lars Jakob Rudjord, Ryan Lott (Son Lux) og Kid Koala.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway