Lister

Vant med ni mann

Lyngdal og Våg serverte en thrillerka­mp på Lyngdal stadion

- Av Lars Erik Larsen

Lyngdal vant til slutt 3-2 i toppkampen mot Våg i en kamp som hadde alt, deriblant to utvisninge­r.

– Dommeren er altfor varm i toppen og kommer løpende mot meg drar opp det røde kortet. Dette kan potensielt ødelegge kampen for oss.

Kampen var 54 minutter gammel da dommer Marius Lien dro opp det røde kortet til Espen Haegeland. Rett etter å ha blitt sendt av banen snakket han med Lister.

– Jeg sier ikke dette fordi det nettopp skjedde. Dette kommer jeg til å stå for i morgen og resten av uken også. Det er elendig dømt. Jeg fatter det ikke, sa Haegeland.

Thriller

Lyngdal kan takke keeper Aron Lindstrand for at lagene gikk til pause på 2–0 til hjemmelage­t. Lindstrand hadde flere gode redninger og Peder Sanden og Ole Kristian Fuglestad satte de to sjansene Lyngdal skapte. Det er likevel det som skjedde etter pause de fleste vil snakke om etter oppgjøret. Først ble Haegeland utvist, så scoret Magnus Holmen to minutter senere, etter glimrende forarbeid av kampens gigant Peder Sanden. Deretter reduserte Våg i det 82. minutt og tre minutter senere ble Sander Lundegaard utvist. Men selv med 9 spillere, holdt Lyngdal ledelsen helt inn i kampen som varte i 99 minutter.

– Det er så deilig. Det føles ut som vi spiller 9 mot 12 spillere der på slutten, likevel så drar vi det i land. Den følelsen som sitter i nå, er på høyde med den følelsen jeg hadde da vi vant serien borte mot Søgne.

Dommeren i fokus

Etter kampen sto Haegeland for det han sa en god halvtime tidligere.

– Jeg går inn med armen foran meg. Jeg gjør det for å lage et frispark. Det er kanskje et gult kort, men aldri et rødt kort, sier Haegeland, og sender samtidig et stikk mot Flekkefjor­d.

– Selv med en dårlig dommer vinner vi fotballkam­per. I Flekkefjor­d føler jeg alltid at de mener dommeren har vaert dårlig når de taper.

Dommer Marius Lien hadde ingen problemer med å stille opp på intervju med Lister etter kampen.

–Slik jeg oppfatter situasjone­n så planter han albuen i bakhodet på Våg-spilleren. Jeg må dømme på det jeg ser og det jeg ser forsvarer rødt kort.

Om det andre røde kortet til Lundegaard, sier dommeren følgende:

– Det er først en takling, men den dømmer jeg ikke på. Han blir utvist for ordbruk mot Våg-spillerne, sier han og forteller avisen hva han sa.

– Er du fornøyd med egen prestasjon?

– Vi visste det ville bli en tøff match og det ble det. Selvfølgel­ig er det ting jeg kunne gjort annerledes, det er det alltid, men vi kommer greit fra det.

Stolt trener

Spillende trener, Tore Kristensen, ønsket ikke å snakke om dommeren etter 3–2 seieren, men hyllet eget lags prestasjon.

– Det er en enorm vilje i laget i dag. Den prestasjon­en som laget leverer i dag, det er stort altså. Bare tenk på hva som står på spill her.

Hvis Lyngdal nå vinner sine to siste kamper blir det sannsynlig­vis opprykk på rødtrøyene som er a poeng med MK, men har sju mål bedre målforskje­ll.

–De som mener vi har tapt i det siste for å slippe å rykke, de kan se denne kampen i opptak. Enkelt og greit. Jeg er stolt av laget i dag, sier Kristensen, som ikke spilte selv grunnet skade.

–Vi skal vinne våre to siste kamper. Da vinner vi serien, sier keeper Aron Lindstrand, som slutter etter sesongen.

 ??  ?? Lyngdal jubler for 3–0 ledelse.
Lyngdal jubler for 3–0 ledelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway