Lister

– Godt å komme igang

FIL starter sesongen i Tromsø i helgen

- Av Olav Hoel

Denne helgen starter volleyball­sesongen med rankingtur­nering i Tromsø. I FIL ser man frem til å komme igang.

– Det skal bli godt å komme igang, for det går lang tid fra vi begynner treningene og frem til første kamp, sier trener Rune Gabrielsen.

Laget, som også i år skal spille i 1. divisjon, har vaert på en oppkjøring­sturnering i Stavanger før laget tok seg greit videre i cupen sist helg. Med walkover i åttedelsfi­nalen, er laget klare for kvartfinal­en, hvor de trolig møter et eliteserie­lag.

To Tromsø-turer

Denne helgen starter altså sesongen med en rankingtur­nering i Tromsø før seriespill­et starter med to kamper mot TSI i Tromsø første helgen i november. I motsetning til i fjor, da FIL møtte lag fra Ålesund, Molde og Trondheim i tillegg til lag fra i og rundt Oslo, blir det denne sesongen kun de to langturene til Tromsø innledning­svis før det ellers blir bussturer til Oslo-området til de øvrige bortekampe­ne.

– Selv om det blir dyrt med en gang, så er jo utgiftene omtrent brukt opp. I tillegg blir det to Oslo-turer med buss, og det er jo ikke så dyrt. Forhåpentl­igvis vil kiosksalg på hjemmekamp­ene generere penger tilbake til klubben. I slutten av oktober vet vi også hvem vi møter hjemme og borte i cupen, sier Gabrielsen.

50/50

Selv om det er ranking denne helgen, hvor FIL har kommet i pulje B med BK Tromsø 2, OSI og Vestli, påpeker han at disse kampene er vel så viktig som en seriekamp.

– Ranking-turneringe­r og seriekampe­r teller 50/50, så det er viktig å samle så mange poeng vi kan. Gruppen vi har havnet i er spennende. OSI er det klart beste laget hvis du ser på fjoråret. Vestli havnet rundt midten, og vi slo dem vel to ganger i fjor. Det som er farlig nå, er å tro at vi skal klare det, for Vestli kan ha forsterket seg for alt vi vet. BK Tromsø 2 tror jeg er et 2. divisjonsl­ag som har fått tilbud om å bli med på grunn av at Tromsø er arrangør, så de bør vi slå. Vi kjenner ingen lag i divisjonen, men ut fra oppsettet vi har fått, så vi håper og tror at vi skal nå et Asluttspil­l. Det er målsetting­en, sier Gabrielsen.

– Bedre enn i fjor – Hva kan du si om det laget dere disponerer i år?

– Laget vi har i år vil jeg si er bedre enn i fjor på grunn av at vi har hatt et år i 1. divisjon og blitt et år eldre. Av de nye spillerne vi har hentet inn, så har Goran Peselj spilt 1. divisjon for en stund siden mens Erlend Olsvik vel ikke har spilt 1. divisjon før. Han vil nok bruke litt mer tid på å bli kjent med hvor fort ting går i forhold til 2. divisjon. Resten av laget er kjent med opplegget, ikke minst Johan Tveit, som spilte eliteserie i fjor med Toppvolley, sier Gabrielsen.

Ranking i Farsund

I serien er målsetting­en å bli bedre enn i fjor.

– Vi kom på 6. plass i fjor, og håper jo å bli bedre enn det. Medalje hadde vaert gøy, men det er ikke noe målsetting. Håpet er å klare topp fem, sier Gabrielsen.

Sesongen avsluttes for øvrig med rankingtur­nering i Farsund helgen 6. og 7. april.

– Det blir spennende. Det blir fort 20 1. divisjonsl­ag som kommer ned til Farsund for å spille volleyball på nest høyeste nivå. Det kan bli gøy, og er noe forhåpentl­igvis publikum også kan sette pris på. Med 200–300 spillere som kommer ned, så håper jeg jo at dette også kan generere litt til lokalsamfu­nnet, sier Gabrielsen.

 ??  ?? FILS volleyball­ag er klare for en ny sesong i 1. divisjon. Foran fra venstre: Eirik Undheim, Jakob Lorentzen og Elias Martinsen. Bak fra venstre: Oddvin Pedersen, Johan Tveit, CatoVik og Rune Gabrielsen (trener). Ikke tilstede: Tom Harald Mossmann, Sindre Spinnangr, Erik Reinertsen, Goran Peselj, Adrian Tollisen og Erlend Olsvik.
FILS volleyball­ag er klare for en ny sesong i 1. divisjon. Foran fra venstre: Eirik Undheim, Jakob Lorentzen og Elias Martinsen. Bak fra venstre: Oddvin Pedersen, Johan Tveit, CatoVik og Rune Gabrielsen (trener). Ikke tilstede: Tom Harald Mossmann, Sindre Spinnangr, Erik Reinertsen, Goran Peselj, Adrian Tollisen og Erlend Olsvik.
 ??  ?? Trener Rune Gabrielsen håper laget blir blant de fem beste denne sesongen.
Trener Rune Gabrielsen håper laget blir blant de fem beste denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway