Lister

Deltar i Champions League

TIF Viking med farsundsma­nn på laget ble historiske denne uken

- Av Lars Erik Larsen

Jarand Roalkvam fra Farsund er en del av TIF Viking Volleyball som tidligere denne uken ble historiens første lag fra Norge i Champions League.

–Det er klart det er spennende å vaere med i Champions League som det første laget fra Norge noen gang. Jeg må innrømme at jeg synes det er stort for meg personlig, sier Roalkvam til Lister.

Det ble riktignok tap 0–3 i sett mot det franske laget Chaumont, men laget fra Bergen har likevel muligheten til å avansere til andre kvalifiser­ingsrunde hvis de vinner returkampe­n i Frankrike onsdag.

–Det er mulig å vinne den. Vi spilte jevnt med dem i første og siste sett. Vi hadde kanskje litt for stor respekt, for det vi ser er at vi blir straffet utrolig hardt for feil på dette nivået. Flere av spilleren til Chaumont kommer rett fra VM, sier Roalkvam.

Ingen spilletid

Volleyball­spilleren fra Farsund fikk ikke spilletid i den første Champions Leaguekamp­en. Han regner heller ikke med at det blir spilletid i andre oppgjør, men står klar om treneren ønsker det.

– Jeg er først og fremst med for å laere av de beste. I fjor vant Viking alt som kunne vinnes. Det vil si grunnspill­et, sluttspill­et, cupen og nordisk mesterskap. Det er et veldig godt lag og jeg tror jeg har stort utbytte av å spille på lag med disse spillerne, sier Roalkvam, som likevel ikke legger skjul på at han ønsker spilletid.

– Det står ikke på meg. Jeg er klar.

Men laget er uansett det viktigste, påpeker han.

– Selv om jeg ikke spiller, føler jeg likevel at jeg er en del av laget. Volleyball er en lagidrett. Vi vinner og vi taper sammen. De på banen hadde ikke vaert så gode om de ikke ble pushet av oss andre på trening.

Vil bli proff

På sikt er målet til Roalkvam å komme seg til utlandet og leve av volleyball­en, slik som for eksempel Chaumont-spillerne gjør.

–Jeg har en agent som jobber for meg og som ser etter klubber jeg kan melde overgang til. Jeg har veldig til lyst til å bli proff.

Broren til Jarand, Brage Roalkvam, var tidligere proff i Danmark og Belgia.

 ??  ?? Jarand Roalkvam (nummer fem på brystet i midten) spiller på TIF Viking Volleyball som er tidenes første norske lag i Champions League.
Jarand Roalkvam (nummer fem på brystet i midten) spiller på TIF Viking Volleyball som er tidenes første norske lag i Champions League.
 ?? FOTO: CEV ?? Roalkvam har proffambis­joner.
FOTO: CEV Roalkvam har proffambis­joner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway