Lister

Ny trener med klar målsetting

-

Theis Lundegaard var ny spillende trener for IK Borhaug i 1977, og han hadde en klar målsetting. – Vi er gode nok til å rykke opp i 5. divisjon, sa han rett før seriestart.

Lundegaard hadde lagt vekt på styrke og intervallt­rening på treningsfe­ltet, og i de forskjelli­ge øvelsene hadde ballen blitt brukt så mye som mulig.

Dessverre hadde enkelte av spillerne vaert endel skadet i oppkjøring­sfasen. Av den grunn hadde laget stilt med redusert mannskap i de fleste treningska­mpene. Det hadde blitt tap for Lyngdal, MK og Haegebosta­d, men mot Hidra ble det 6-1 seier. Kampen mot Lisal endte 2-2.

– Det har svingt veldig, fra det gode til dårlige. Treningska­mpene har vaert fin gjennomkjø­ring som kondisjons­test, sa Theis Lundegaard.

A-stallen besto av 16 spillere. I tillegg til Lundegaard selv, var Sven Inge Nergård og Arne Fredriksen nye spillere.

Theis Lundegaard debuterte på FILS A-lag i 1966, og han hadde spilt fem sesonger i grønt og hvitt da han ble trener i naboklubbe­n i vest. Han var kjent som en dyktig fotballspi­ller, som ofte kom på scoringsli­sten med sine gode headinger. I studietide­n spilte han fotball både i Oslo og i Tyskland. I 1977 var han hjemme igjen i Farsund og hadde fått jobb på Lista ungdomssko­le.

Målsetting­en om opprykk ble nesten innfridd, men etter 3-0 over Otra i siste seriekamp på Vanse stadion var det klart at måtte Borhaug nøye seg med 2. plass. Mot Otra kom Theis Lundegaard på scoringsli­sten sammen med Sven Inge Nergård og Harald Pedersen.

I 1978 valgte Theis Lundegaard igjen å satse som spiller med FIL i 4. divisjon. Han avsluttet sin karriere om spillende trener for FILS A-lag i 1983.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway