Lister

Skytespill­treff i Sarons Dal

Skyting og dreping på storskjerm

- Av Lars Erik Larsen

I desember blir det datatreff i Sarons Dal-hallen med skytespill som hovedspill. Arrangøren­e håper på flere hundre deltakere.

– Det vil selvfølgel­ig komme noen reaksjoner på at det skal spilles skytespill i hallen, men vi tenker sånn at om du reiser rundt på menigheter og prater med ungdommen rundt forbi, har alle en kjennskap til disse spillerne. I stedet for å skape en distanse til det, ønsker vi heller at ungdommen skal få trygge rammer og samles hos oss, sier prosjektle­der for Sarons Dal, Per Gunnar Økland.

Vurdert – Så det har vaert oppe til vurdering?

– Det har vaert snakket om internt, ja. E-sport er en stor greie og på full fart fremover i Norge og vi ser verdien i at ungdommene har en samlingsar­ena hos oss. Arrangemen­tet er også rusfritt.

Det er Agderlan som skal stå som arrangerør for GO: Camp 2018 som skal arrangeres 6. til 9. desember. Datatreffe­t skilter blant annet med den høyeste premiepott­en noen sinne på en Lan-turnering i Counter-strike: GO. Førsteprem­ien er 75.000 kroner.

– Enorm interesse

– Det har blitt en enorm interesse rundt arrangemen­tet etter at dette ble klart. Vi vet at noen av de beste lagene i Norge vurderer å komme til oss. For oss er det uansett viktigst å samle ungdommer fra Mandal til Moi. Vi ønsker en klar, lokal profil, sier Økland.

Tanken med å leie ut hallen er også å vise fram konferanse­salen.

– Møtehallen skal ikke vaere kun for Sommerstev­net og religiøse møter. Gjennom å arrangere et LAN viser vi at vi kan ta i mot arrangemen­ter som dette og andre arrangemen­ter til egen hall.

Det er plass til 1.000 spillere på datatreffe­t som blir Sørlandets største LAN.

–Det er maks. Et realistisk håp er rundt 500–700 deltakere, sier Økland.

” I stedet for å skape en distanse til det, ønsker vi heller at ungdommen skal få trygge rammer og samles hos oss. PER GUNNAR ØKLAND

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Datatreffe­t i Kvinesdal går av stabelen i desember.
FOTO: PRIVAT Datatreffe­t i Kvinesdal går av stabelen i desember.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Per Gunnar Økland ønsker å skape en samlingsar­ena for ungdommen i konferanse­salen i Kvinesdal i desember.
FOTO: PRIVAT Per Gunnar Økland ønsker å skape en samlingsar­ena for ungdommen i konferanse­salen i Kvinesdal i desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway